Curtea de Arbitraj pentru Fotbal va fi desfiintata, ultima instanta pentru litigii devenind Tribunalul de la Lausanne.

Finalul dur de sezon in fotbal face valuri si in Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal. Mircea Sandu a tunat ieri impotriva comisiilor din FRF, anuntind ca in curind va convoca o Adunare Generala Extraordinara in care va dizolva ultima instanta fotbalistica interna, CAF, cluburile nemultumite urmind sa apeleze la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. „Am informatii ca unele decizii ale acestei comisii au fost interesate. Mi-au spus niste juristi ca e imposibil ca un caz sa fie tergiversat atita timp fara ca acolo sa existe niste interese. Sa mearga cluburile nemultumite la TAS, sa plateasca acolo zeci de mii de franci elvetieni si sa ii judece elvetienii", a spus Mircea Sandu. Tonul presedintelui FRF a avut si accente autocritice, admitind ca a lasat prea multa libertate comisiilor. „Cei de la FIFA mi-au spus ca totul trebuie controlat si asa vom face de acum inainte", a avertizat Nasu’.

Cazul Politehnica Timisoara a constituit un alt punct dezbatut la Comitetul Executiv al FRF desfasurat ieri. Sandu a negat ca ar fi fost chemat la FIFA pentru explicatii privind tergiversarea punerii in aplicare a deciziei TAS, care a hotarit acum cinci luni ca Politehnica Timisoara trebuie sa-si schimbe numele si culorile, ultimul termen dictat de la Lausanne expirind pe 23 martie. „Noi am solicitat lamuriri la FIFA privind aplicarea normelor TAS si le-am primit. De acum inainte stim ce vom face si vom aplica amenzi usturatoare pentru nesupunerea la deciziile acestui organism", a spus Mircea Sandu. Declaratiile acestuia sint in flagranta contradictie cu actiunile FRF, care deja reactionase la decizia TAS in cazul Timisoara si sanctionase o echipa de juniori cu acelasi nume.

Declaratiile scandaloase ale unor oficiali ai cluburilor din Liga I l-au determinat pe Mircea Sandu sa afirme ca varianta depunctarii in aceste cazuri este cea mai buna. „Cum poti sa opresti un om care tot vorbeste prostii? Suspendarile sint o masura prea blinda, trebuie sa sufere clubul in totalitate", a spus Sandu. Principalul vizat de aceasta masura este patronul Stelei, Gigi Becali. Nici arbitrajul nu a scapat de criticile lui Mircea Sandu: „Sint in activitate copii ai unor fosti arbitri, care nu au valoare de prima liga si sint sustinuti in continuare". Sandu a fost exasperat de faptul ca arbitrul Alexandru Tudor nu si-a recunoscut greseala de la partida Urziceni - Steaua, solicitindu-le arbitrilor sa nu mai faca nici un fel de declaratii.