Liderul UDMR si-a amintit ca a discutat indelung cu presedintele despre dosarul Nagy Zsolt, dar sustine ca nu a vorbit nimic despre dosarul sau de la DNA.

Nu numai Traian Basescu isi mai aminteste din cind in cind cite ceva, ci si Mark
Liderul UDMR si-a amintit ca a discutat indelung cu presedintele despre dosarul Nagy Zsolt, dar sustine ca nu a vorbit nimic despre dosarul sau de la DNA.

Nu numai Traian Basescu isi mai aminteste din cind in cind cite ceva, ci si Marko Bela. Liderul UDMR a declarat ieri, la Tirgu-Mures, ca a discutat indelung in luna ianuarie cu seful statului despre dosarul ministrului Nagy Zsolt. Mai mult, dupa o luna si jumatate, Basescu l-ar fi anuntat ca va da drumul dosarului.

"Am avut discutii lungi si in detaliu despre acest dosar. In 29 ianuarie, presedintele m-a chemat si mi-a prezentat raportul Comisiei prezidentiale. Consider ca este foarte bine ca am discutat, pentru ca nu pot sa tac daca colegii mei sint acuzati de spionaj, tradare de tara si alte bazaconii. Raportul nu continea indicii pentru a da curs urmaririi penale, era ambiguu cum este si acum. Mi-a spus ca va vedea ce face, dar o luna si jumatate nu a mai dat nici un semn. In 13 martie m-a sunat iritat si mi-a spus ca nu mai poate astepta si va da liber dosarului", a declarat Marko Bela.

Chiar daca il contrazice pe Basescu si sustine ca nu a discutat niciodata cu acesta despre dosarul sau, Marko a evitat sa-l califice drept mincinos pe presedinte. "Poate presedintele a discutat cu altcineva despre dosarul meu si nu isi aminteste cu cine", a precizat Marko Bela.

In schimb, liderul UDMR a aflat ca urmeaza ca si alti lideri maghiari sa fie chemati sa dea declaratii la DNA: un deputat si presedintele Consiliului Judetean. "In UDMR, mai multi colegi sint sau vor fi citati de Parchet si DNA. Sint acuzati ca au sprijinit din buget primari si comunitati maghiare, pe criterii politice si etnice. Am ajuns intr-o situatie in care un demnitar maghiar este acuzat de o infractiune pentru ca ajuta comunitatile locale. Ne vom trezi cu totii ca este o infractiune sa ajuti, dupa decenii intregi de dezavantaje, Ardealul, unde traim impreuna, si am facut-o si pentru romani. Dezvoltarea infrastructurii Ardealului a fost neglijata decenii intregi. Va fi o vina ca am militat pentru repararea drumurilor si o infractiune ca am militat pentru autostrada din Ardeal", a declarat Marko Bela.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.