Directorul SRI George Maior a declarat intr-un interviu pentru "Cotidianul" ca se gandeste la posibilitatea ca, in viitor, SRI si SIE sa se unifice in cadrul unui singur serviciu, Serviciul de Informatii al Romaniei (SIR), precizand ca aceasta decizi
Directorul SRI George Maior a declarat intr-un interviu pentru "Cotidianul" ca se gandeste la posibilitatea ca, in viitor, SRI si SIE sa se unifice in cadrul unui singur serviciu, Serviciul de Informatii al Romaniei (SIR), precizand ca aceasta decizie apartine factorului politic. "SIE si SRI sunt servicii complementare si ma gandeam ca poate intr-o zi, va exista posibilitatea unificarii intr-un singur serviciu, S.I.R., Serviciul de Informatii al Romaniei, avand in vedere ruperea acestei distinctii intre intern si extern. Evident, aceasta decizie apartine factorului politic", a declarat Maior, citat de Mediafax. El nu considera ca STS si SPP sunt servicii de informatii, desi "lumea" sustine ca ele ar avea acest statut. "Eu spun ca nu si ca ar trebui sa ne concentram mai mult pe aceste doua mari servicii, serviciul intern si extern si pe cel departamental al armatei", a precizat directorul SRI. El a adaugat ca SRI lucreaza "in parametri normali" cu Armata, desi crede ca ar putea exista "mai multa colaborare sistematica". "Si cu Ministerul de Interne colaboram, dar este mai dificil de spus daca este un serviciu de informatii in sens clasic", a afirmat George Maior. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.