A crezut, probabil, ca va putea convinge Partidul Popular European, PPE, de atasament, daca se apuca sa-i injure de mama pe socialisti, de la care PD a dezertat oportunist. Basescu uita sau habar n-are ca PPE si PSE negociaza, unul din rezultate fiin
A crezut, probabil, ca va putea convinge Partidul Popular European, PPE, de atasament, daca se apuca sa-i injure de mama pe socialisti, de la care PD a dezertat oportunist. Basescu uita sau habar n-are ca PPE si PSE negociaza, unul din rezultate fiind conducerea Parlamentului European.
Sa revedem ce a spus Traian Basescu: "Popularii nu si-au mai permis sa sustina o persoana pana a ma sustine pe mine, pe Monica Macovei si PD. Este prima data. (...) Socialistul Ayala il sustine pe Geoana. A venit si presedintele Internationalei Socialiste, care il plimba pe Nastase ca pe urs. Socialistii nu se dezmint. Raman pilonul demagogiei, al minciunii si al coruptiei, oriunde s-ar afla". Asemenea afirmatii, chiar cu acoperire in realitate, nu se fac de la nivelul unui sef de stat. Este o regula ca familiile politice sa-si sustina reprezentantii, in campaniile electorale si oricand se impune. Din 1990 incoace, PPE (initial, sub numele UECD, Uniunea Europeana Crestin Democrata), ca si Internationala Crestin Democrata, a sustinut constant PNTCD si pe reprezentantii legitimi ai acestui partid, atat prin zeci de rezolutii, cat si prin vizite la Bucuresti ale liderilor, chiar a domnului Wilfried Martens personal, presedintele PPE. Toate rezolutiile de sustinere a PNTCD au sustinut totodata integrarea euro-atlantica a tarii noastre.
Evocand declaratia acordata de domnul Martens postului de radio "Europa libera", pe data de 19 iulie 2001, conform careia "si in Romania, calea cea buna ramane aceea pe care Victor Ciorbea a pornit atunci cand a incercat sa introduca reformele radicale din anii 1996-1998", reamintesc faptul ca Traian Basescu, pe atunci, ministru al Transporturilor, este cel care a amorsat demolarea Guvernului Ciorbea si distrugerea PNTCD, partid-frate al PPE, injurand la vremea aceea PPE la fel cum injura azi PSE. Cand Wim van Velzen, vicepresedintele de atunci al PPE si responsabil cu Europa Centrala si de Est, a venit la Bucuresti cu mandat PPE sa sustina PNTCD si pe premierul Ciorbea, Traian Basescu l-a batjocorit pe oficialul crestin-democratilor, recomandandu-i sa se care. PD se afla in tabara socialista. La momentul oportun, a sarit in barca PPE, ca sa promoveze o impostura de dreapta. Reamintesc ca linsarea premierului Ciorbea si scoaterea PNTCD de pe scena politica au fost sustinute activ de Valeriu Stoica si Theodor Stolojan, membri ai partidului-fantoma PLD, rupt din PNL si care intentioneaza sa adere la PPE, printr-o fuziune cu PD. Intentia lor e sa distruga PNL, partid istoric, la fel cum au distrus PNTCD, pentru ca apoi PD sa substituie dreapta, in asa fel incat pe scena politica din Romania sa nu mai existe decat cele doua fete ale partidului comunist, initial deghizat in FSN, apoi despartit, strategic, in doua: PSD si PD. Romania are nevoie de demiterea imposturii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.