Patronul Stelei a recunoscut ieri ca a motivat-o pe Dinamo cu 700.000 de euro, dar numai dupa ce s-a asigurat ca nu e inregistrat video sau audio.

Partea superioara a clasamentului Ligii I a capatat o configuratie care cu greu mai poate fi schimbata pina la finalul campionatului. Este momentul intrarii in scena a galeriilor, neimplinirile unei echipe, precum Rapidul, fiind completate de frustrarile fanilor, iar compromisurile unui patron, precum Gigi Becali, de protestele vehemente ale suporterilor stelisti.

Steaua este aproape sigura pe participarea in preliminariile Ligii Campionilor, victoria de miercuri seara, cu Ceahlaul (2-0), aducind-o pe pozitia a doua a clasamentului. Singura piedica ar putea veni insa de la propriul patron, deoarece Steaua risca sa fie depunctata in cazul in care se dovedeste ca Becali a dat banii lui Dinamo. „Nu le mai dau nici un ban, am zis ca le dau doua milioane de euro si nu le mai dau", a declarat el intr-o conferinta de presa, dar, dupa ce s-a asigurat ca reportofoanele si camerele de luat vederi sint inchise, a spus altceva: „Am dat mai mult de 500.000, vreo 700.000 de euro, dar n-am dat numai la jucatori". Faptul ca Gigi Becali s-a infratit cu Dinamo, fluturind un steag alb-rosu si laudindu-i pe „ciini", a fost taxat dur de cei prezenti pe stadion. „Becali, mars la Dinamo!", „Becali, esti o mizerie!", „Becali, pleaca din Ghencea!" sau „Becali, du-te in Groapa!" sint doar citeva dintre lozincile strigate de intregul stadion. La iesirea din arena, patronul Stelei a fost injurat si huiduit copios de mii de oameni, el raspunzindu-le ca nu are nevoie de suporteri, ba mai mult, va scumpi biletele pentru a le ingreuna accesul pe stadion. Dupa ce Becali s-a urcat in masina si a pornit motorul, de automobilul Maybach s-a apropiat fostul lider al galeriei steliste Jean Pavel, care a vrut sa loveasca masina, dar a fost imobilizat de jandarmi si batut mar. „De-acum incolo sa bagati voi bani la echipa", a urlat Becali, care a fost huiduit de toti fanii pe care i-a intilnit pe drum pina la iesirea din complexul sportiv. Duminica, Steaua va incerca sa-si conserve pozitia a doua jucind in Cotroceni, in timp ce urmaritoarea sa, CFR Cluj, incheie luni etapa a 32-a, impotriva Gloriei Bistrita.

Rapid a facut egal acasa cu Otelul Galati (3-3) si a pierdut sansele de a prinde podiumul, iar dupa meci, fanii nu au urmat traseul obisnuit, dinspre stadion spre casa, ci l-au parcurs in sens invers, meciul disputindu-se fara spectatori. Punctul terminus a fost vestiarul, loc in care aproximativ 30 dintre ei au incercat sa patrunda, inauntru strecurindu-se insa doar presedintele Ligii Suporterilor, Gigi Corsicanu’, si liderul galeriei, Petre Stefan, care au incercat sa-l bruscheze pe Vali Badoi, caruia i-au reprosat ca a luat bani de la Gigi Becali. La urcarea in autocar, jucatorii au fost injurati de suporteri, iar Emil Dica, Mazilu, Marius Constantin si Badoi, amenintati: „Cind va prindem, va rupem picioarele". De asemenea, fanii prezenti la stadion au mai strigat: „Sinteti niste vinzatori, niste mercenari nenorociti, ne bagati in pamint" si „Ne este rusine ca am ajuns sa ne inscriem in Intertoto". Acest ultim aspect nu este chiar atit de sigur, alb-visiniii urmind sa joace in Cupa Intertoto doar daca se va retrage vreuna dintre echipele care s-au inscris la timp. „Termenul-limita a fost 26 februarie, iar Rapidul s-a inscris pe 7 mai", a spus ieri Mircea Sandu.