Maine are loc tarnosirea bisericii din Arsura, ridicata din initiativa d-lui dr. N. Lupu. Este de retinut ceea ce d-l dr. Lupu impartaseste prietenilor d-sale in legatura cu solemnitatea de maine. Acest eveniment coincide si cu o semnifinatie politica pentru vice-presedintele partidului national taranesc si anume aceia de a spulbera unele calomnii si acuzatii ca este ateu.
Mobilurile sufletesti care au condus pe d-l dr. Lupu sa ingrijeasca zidirea bisericii n' au fost deloc politice, ci dintr' o credinta in marea minune a Bisericii lui Cristos.
Domnul dr. Lupu se simte mandru ca a izbutit, ca in locul unei bisericute umile facute din scanduri, sa ridice in satul sau natal, unde sunt ingropati parintii sai, o biserica mare si frumoasa. Slujba sfintirii noui biserici se va face de catre Mitropolitul Nicodem al Iasului, inconjurat de episcopi si un sobor de preoti. D-l dr. Lupu are insa singura durere ca in cursul zidirii acestei biserici s' a stins din viata parintele sau, care era preot in sat si un frate al sau, cantatetul bisericii, care a lucrat cu multa ravna la ridicarea lacasului. Nici unul din ei n' au avut parte sa o vada terminata.
ZIUA, 11 mai 1939