Trio For Jazz
Astazi, in cadrul EUROPAfest, incepand cu ora 20.30, la sala ArCuB va avea loc concertul Trio For Jazz, una dintre cele mai asteptate prezente ale festivalului. Reuniti sub numele Trio Jazz Festival, Ester Andujar, Ximo Tebar si Ricardo Belda sunt trei dintre cele mai aplaudate nume ale jazz-ului spaniol de azi, fiind detinatori ai unor premii precum Jazz World Award 2005 (Ximo Tebar) sau Premiul special al Juriului la Montreux Jazz Festival 2005 (Ester Andujar). Tot astazi, in paralel cu Trio For Jazz, la Caffe Festival Ibis are loc o a doua cantare - Antonio Flinta Trio, iar in deschiderea acestora: New Jazz Generation. (D.C.)
"NexT" la ICR
La Institutul Cultural Roman vor fi proiectate astazi, de la ora 18.30, filmele premiate la Festivalul International de Scurt si Mediu Metraj "NexT": The Substitute (regia: Andrea Jublin; Italia, 2006), A Drop of Water (regia: Deniz Gamze Erguven; Franta-Turcia, 2006), The Patterns Trilogy (regia: Jamie Travis; Canada, 2006), The Saddest Boy in the World (regia: Jamie Travis; Canada, 2006). Festivalul International de Scurt si Mediu Metraj "NexT" a fost organizat in luna martie la Bucuresti de Societatea Culturala "NexT" - infiintata in memoria regizorului Cristian Nemescu si a sound-designerului Andrei Toncu, in parteneriat cu Institutul Cultural Roman si cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei. (M.A.)
S-a stins actorul Victor Moldovan
Actorul Victor Moldovan, cunoscut din mai multe spectacole de referinta ale Teatrului National din Bucuresti, a incetat din viata marti seara, la aproape 81 de ani. Nascut la Zlatna, a urmat Conservatorul de Arta Dramatica din Cluj si a facut un stagiu de sase ani la Nationalul clujean. Ulterior, a jucat cateva decenii la Teatrul National din Bucuresti. Printre personajele pe care le-a intruchipat se numara Alberth Bhon din "Cei din Dangaard", in regia lui Moni Ghelerter, Spiridon Biserica din "Mielul turbat", Scapin din "Vicleniile lui Scapin", Curley din "Oameni si soareci". Serviciul religios se va desfasura astazi (ora 14.00), la Biserica Iancu Balaneanu, in a carei capela se afla depus. Inmormantarea va avea loc la Cimitirul Bellu - Aleea Artistilor. Dumnezeu sa-l odihneasca!
A murit Vanda Condurache
Vanda Condurache, redactor-sef Programe la TVR Iasi, a murit miercuri dimineata, in urma unui accident rutier. Ea se afla intr-un taxi care o conducea spre Aeroportul International Iasi. Vanda Condurache era si profesor la sectia de Jurnalism a Facultatii de Litere din cadrul Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi. A facut parte din echipa TVR Iasi, ca redactor de rubrica, inca de la infiintarea studioului, in 1991, fiind realizatoarea sau moderatoarea a numeroase emisiuni ("Ceasul desteptator", "Buna dimineata", "Repere moldave", "Weekend magazin"). Inmormantarea va avea loc maine (ora 11.00), la Cimitirul Evreiesc din Iasi. Dumnezeu s-o odihneasca!