Petrom a decis sa-si exercite dreptul de preemtiune la achizitia pachetului majoritar de actiuni la firmele Shell Gas Romania si Trans Gas Services SRL, de la grupul Shell, operatiune in urma careia va deveni cel mai mare operator de pe piata locala
Petrom a decis sa-si exercite dreptul de preemtiune la achizitia pachetului majoritar de actiuni la firmele Shell Gas Romania si Trans Gas Services SRL, de la grupul Shell, operatiune in urma careia va deveni cel mai mare operator de pe piata locala de GPL.
"Achizitia ne va permite sa ne consolidam pozitia pe care o detinem pe piata de GPL din Romania. Aceasta tranzactie creeaza sinergii cu activitatile noastre pe piata de GPL si ne permite sa ne crestem cota de piata, care, in prezent, este de circa 17% pentru distributia de butelii si de 2% pentru autogaz", a declarat intr-un comunicat Tamas Mayer, membru al Directoratului Petrom, responsabil cu activitatile de marketing. Petrom nu mentioneaza valoarea tranzactiei. Shell a anuntat in luna martie ca a vandut firmei franceze Rubis afacerea cu gaz petrolier lichefiat (GPL) din Romania, Germania, Bulgaria, Spania, Cehia si Elvetia. Pentru Romania, tranzactia era conditionata de neexercitarea unui drept de preemtiune detinut de Petrom. Shell Gas Romania a fost infiintata in 1996, ca un joint-venture in care Shell detine 55% din actiuni, iar Petrom restul de 45%. Divizia Shell de GPL din Romania este reprezentata de Shell Gas Romania si Transgas Services. Tranzactia presupune preluarea ambelor companii. In urma tranzactiei, Petrom va detine integral capitalul Shell Gas Romania. Finalizarea tranzactiei este conditionata de semnarea documentelor necesare tranzactiei cu Shell Gas (LPG) Holdings BV si de avizul Consiliului Concurentei, estimat a fi obtinut in trimestrul trei al acestui an, se arata in comunicatul Petrom. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.