Presedintele CCA a declarat ieri ca se va tine de cuvant si isi va da demisia daca solicitarea de arbitri straini la finala Cupei Romaniei depusa de Rapid va fi aprobata de presedintele FRF, Mircea Sandu. Conform site-ului oficial al gruparii giul
Presedintele CCA a declarat ieri ca se va tine de cuvant si isi va da demisia daca solicitarea de arbitri straini la finala Cupei Romaniei depusa de Rapid va fi aprobata de presedintele FRF, Mircea Sandu. Conform site-ului oficial al gruparii giulestene, conducerea rapidista a solicitat "in mod oficial, forului de resort din cadrului FRF, delegarea de arbitri straini la finala Cupei Romaniei".
Constantin afirma ca cererea gruparii giulestene nu a ajuns la CCA si sustine ca si in situatia in care ajunge la finala Cupei Romaniei este exclus sa fie delegata o brigada din strainatate. "O fi facut Rapid cerere pentru arbitri straini la federatie, dar la mine n-a ajuns nimic. Dar si daca ajunge si daca nu ajunge rezultatul e acelasi. Adica va arbitra o brigada romaneasca. Este exclus sa aducem straini la finala cupei. Nu se pune problema asta nici un moment, tot asa ramane. Eu o sa ma tin de cuvant si o sa-mi dau demisia daca Mircea Sandu imi va cere sa aduc arbitri straini la finala cupei", a spus Constantin. Pe 17 aprilie, presedintele CCA declarase intr-o conferinta de presa ca prefera sa isi dea demisia decat sa accepte arbitri straini la finala Cupei Romaniei. "Daca FRF intervine peste noi, e problema ei, deocamdata n-a intervenit. E o jignire totala la adresa noastra si e normal ca finala Cupei Romaniei sa fie condusa de arbitri autohtoni. Imi dau demisia chiar daca mi se impune de catre federatie. Sa spunem ca finalistele nu vor accepta solutia noastra, dar eu nu voi mai face acest compromis", spunea Constantin la mijlocul lunii aprilie. Presedintele CCA a mentionat ieri ca are semnale ca si cealalta finalista a Cupei Romaniei, "Poli" Timisoara, doreste arbitri straini. "Intr-un timp stiu ca si Timisoara a cerut straini la finala. Probabil ca daca a cerut la semifinala nu e nici o noutate si va cere oficial si la finala. Dar nu asta ma framanta pe mine acum, ce cer ei si ce nu. Este problema lor daca nu au incredere in arbitri romani. Nici nu vreau sa comentez prea mult problema arbitrilor straini la finala cupei pentru ca nu face bine nimanui. Nici arbitrilor care vor oficia la acest meci, si nici starii care se va crea inainte de meci in randul antrenorilor, jucatorilor si al spectatorilor. Pentru ca din tribuna spectatorii reactioneaza in functie de declaratiile pe care le fac majoritatea conducatorilor", a adaugatm Constantin. Intrebat daca "centralii" Cristian Balaj, Sorin Corpodean si Alexandru Tudor, care au gresit in ultimele etape, au sanse sa fie delegati la finala Cupei Romaniei, Constantin a raspuns: "Toti arbitrii mari au gresit. Arbitri mult mai mari ca ei au gresit. Asta nu inseamna ca cei trei nu mai arbitreaza. In saptamana finalei voi face o analiza a prestatiilor lor pe intregul sezon. De obicei, arbitrul anului conducea finala Cupei Romaniei, dar uneori se poate intampla sa nu se respecte aceasta regula". Finala Cupei Romanei, "Poli" Timisoara - Rapid, se va disputa pe 26 mai, pe Stadionul "Dan Paltinisanu" din orasul de pe Bega. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.