Cu ocazia centenarului nasterii lui Mircea Eliade, astazi, la sediul Institutului Cervantes din Bucuresti, va avea loc incepand cu ora 18.00, un colocviu intitulat "Receptarea operei lui Mircea Eliade in Spania", un eveniment organizat de Institutul
Cu ocazia centenarului nasterii lui Mircea Eliade, astazi, la sediul Institutului Cervantes din Bucuresti, va avea loc incepand cu ora 18.00, un colocviu intitulat "Receptarea operei lui Mircea Eliade in Spania", un eveniment organizat de Institutul Cervantes din Bucuresti, Ministerul Culturii din Spania si Universidad Nacional Autonoma de Mexico. In cadrul colocviului vor sustine conferinte Sorin Alexandrescu, Directorul Centrului de Excelenta in Studiul Imaginii, Amador Vega, profesor de estetica la Universitatea Pompeu Fabra din Barcelona, Sergio Vila-Sanjuan, jurnalist cultural (La Vanguardia din Barcelona), Joaquin Garrigos, directorul Institutului Cervantes, traducatorul operei lui Mircea Eliade in limba spaniola, si Graciela de la Lama, profesor universitar, specialist in Orientalistica, Universidad Nacional Autonoma de Mexico care a avut o importanta colaborare academica cu Mircea Eliade. Sorin Alexandrescu este teoretician si istoric al literaturii. A fost profesor la Universitatea din Amsterdam si este specialist de reputatie internationala in semiotica si istoria ideilor. Cea mai recenta carte semnata de Sorin Alexandrescu este "Mircea Eliade dinspre Portugalia", aparuta la Editura Humanitas in 2006. (M.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.