V-ati uitat sau pierdut periuta de dinti? Nici o problema, faceti-va alta. Ceea ce pare a fi o scena dintr-un film SF este de fapt un experiment stiintific, un soi de "imprimanta" 3D care, in cativa ani, va fi suficient de ieftina ca sa devina accesi
V-ati uitat sau pierdut periuta de dinti? Nici o problema, faceti-va alta. Ceea ce pare a fi o scena dintr-un film SF este de fapt un experiment stiintific, un soi de "imprimanta" 3D care, in cativa ani, va fi suficient de ieftina ca sa devina accesibila ca accesoriu in orice casa. Dispozitivul foloseste lampi cu halogen care topesc nylonul pudra, iar tehnologia acestuia permite clientilor sa descarce designul obiectului dorit de pe Internet, pentru obiecte care variaza de la periute de dinti si pana la papuci de plastic, pentru plaja. Astfel de dispozitive au fost utilizate in industria de consum din ultimii ani, unde avea ca sarcina sa creeze diverse parti componente care la randul lor erau trimise pentru a fi produse in masa. Insa pana recent, aceste masinarii costau in jur de o suta de mii de dolari, insa pretul lor a scazut masiv, pana au ajuns la 15.000 de dolari. Anul acesta, IdeaLab din California a anuntat ca va vinde aceste aparate denumite "Desktop Factory" la pretul de 4,995 de dolari. Aparatele, denumite uneori ca "rapid prototypers", creeaza obiecte din plastic lichid sau praf, cu o tehnologie asemanatoare imprimantelor cu cerneala, numai ca este vorba despre tehnologie 3D. (B.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.