Tribunalul Bucuresti a respins, ieri, contestatia in anulare prin care Miron Cozma cerea rejudecarea recursului privind eliberarea sa conditionata. Liderul minerilor a reclamat in fata instantei imixtiunea fostului ministru al Justitiei in procesul s
Tribunalul Bucuresti a respins, ieri, contestatia in anulare prin care Miron Cozma cerea rejudecarea recursului privind eliberarea sa conditionata. Liderul minerilor a reclamat in fata instantei imixtiunea fostului ministru al Justitiei in procesul sau.
Miron Cozma (foto) a declarat in sedinta de ieri ca eliberarea sa conditionata a fost respinsa din cauza "interventiei grosolane" a fostului ministru al Justitei, Monica Macovei. Potrivit Mediafax, la inceputul lunii ianuarie, Judecatoria sectorului 5 admisese propunerea comisiei speciale a Penitenciarului Rahova de eliberare conditionata a fostului lider al minerilor, considerand ca Miron Cozma, care a executat peste 3.000 de zile de inchisoare, a dat dovada de indreptare a comportamentului sau antisocial si de aceea a decis sa-l elibereze conditionat. Dupa pronuntarea Judecatoriei Sectorului 5, fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei, declara ca a avut "un mare sentiment de jena" cand a citit motivarea Comisiei inchisorii privind participarea detinutului Miron Cozma la activitatile religioase si sportive. Macovei sublinia ca in 2005 o comisie speciala a facut verificari la Penitenciarul Rahova unde s-a constatat ca Miron Cozma a avut un tratament preferential motiv pentru care directorul de atunci al penitenciarului a fost revocat din functie. Miron Cozma a fost condamnat de instanta suprema, in 15 februarie 1999, la 18 ani de detentie pentru instigare la subminarea puterii de stat, in legatura cu mineriada din 1991, soldata cu caderea Guvernului Roman.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.