Cateva dintre cele mai importante lucrari realizate de artista Ariana Nicodim sunt expuse, incepand de ieri seara, la Galeria Dialog a Primariei sectorului 2, intr-o personala al carei titlu este "Excelsior, inspre intangibil". Au vernisat Ruxandra G
Cateva dintre cele mai importante lucrari realizate de artista Ariana Nicodim sunt expuse, incepand de ieri seara, la Galeria Dialog a Primariei sectorului 2, intr-o personala al carei titlu este "Excelsior, inspre intangibil". Au vernisat Ruxandra Garofeanu, curator si Dan Haulica, presedintele de Onoare al Asociatiei Internationale a Criticilor de Arta, in prezenta primarului Ontanu.
"Ariana Nicodim este preocupata de ascensional, sub semnul vazduhului. Pana, emblema a aerianului, devine la ea treapta, bateala ritmica de inaintare pe o scara a ingerilor. In cei 20 de metri de diafan azuriu intens al formidabilei <<Scari a ingerilor>>, Ariana Nicodim exprima eficacitatea si economia acestui mare simbol al inaltarii, fulgul-aripa. Pe langa micile piese de <<chivot textil>>, cu varii solutii de impostare si recitaluri de materie ordonata creativ, cu care Ariana a castigat si cateva distinctii la expozitii internationale de miniaturi textile, artista ramane in arta noastra cu o dubla marca imaginativa: scara de pene si fusele zburatoare", apreciaza criticul Aurelia Mocanu. In actuala expunere, artista foloseste materiale modeste si perisabile, "reziduuri" ale civilizatiei contemporane, spiritualizate insa prin actul creator. Filtrand lumina si articuland spatiul, Ariana Nicodim (n. 1935) demonstreaza ca arta e de natura magica: in contact cu orice obiect isi afla dezmarginirea, adica orice forma de ingradire devine neputincioasa. O mentiune speciala pentru catalogul care insoteste expozitia (deschisa pana pe 8 iunie), realizat de graficienii de la atelieruldegrafica.ro. (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.