Cu toate acestea, vanzarile au fost mai mici cu 13,8% fata de ultimul trimestru din 2006, care a se arata in studiu IDC. Diminuarea vanzarii la inceput de an se datoreaza sezonalitatii pietei, potrivit analistilor IDC. Primele trei luni ale acestui
Cu toate acestea, vanzarile au fost mai mici cu 13,8% fata de ultimul trimestru din 2006, care a se arata in studiu IDC. Diminuarea vanzarii la inceput de an se datoreaza sezonalitatii pietei, potrivit analistilor IDC. Primele trei luni ale acestui an au insemnat o diminuare a cererii comparativ cresterea inregistrata pe parcursul trimestrelor anului trecut, de 20%.
In ceea ce priveste producatorii de telefoane mobile, Nokia este liderul pe piata in privinta unitatilor livrate in primul trimestru, cu 91,1 milioane, cu o cota de piata de 35,5%, in crestere cu 21,3% fata de aceesi perioada a anului trecut.
Pe locul doi se situeaza Motorola, cu 45,4 milioane de unitati vandute, iar cota de piata detinuta in primele trei luni ale anului este de 17,7%. In topul celor mai bine vandute telefoane mobile se mai afla Samsung, Sony Ericsson si LG Electronics.
Studiul IDC mai arata ca valoarea pietei de servicii de procesarea facturii este pe un trend ascendent. Una dintre cele mai importante piete este Europa Centrala si de Est si America de Nord, dar acestea vor cunoaste un declin datorita proiectelor dezvoltate, dar pietele emergente vor creste constant pana in 2011, potrivit IDC . Rata de crestere a acestei piete este, anual, de 6,7%, iar pana in 2011, valoarea la nivel mondial poate ajunge la 6,6 miliarde dolari.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.