CNSAS sustine ca multipla campioana la tenis de masa nu are dosar, insa sportiva banuieste ca a fost pirita la Securitate de cineva din federatie.

Convinsa ca „un prieten" din federatie a „turnat-o" la Securitate, fosta campioana europeana de tenis de masa Otilia Badescu a depus o cerere la CNSAS pentru a-si vedea dosarul. Asta se intimpla in primavara lui 2004, cu citeva luni inainte de Olimpiada de la Atena. „Sint sigura ca adresa a fost facuta de o persoana din federatie si vreau sa aflu si eu cine este aceea", spune Otilia.

Performantele obtinute la o virsta frageda - la numai 13 ani a fost campioana nationala de seniori, pentru ca doi ani mai tirziu sa cucereasca medalia de bronz la intrecerile continentale - nu au constituit un avantaj pentru Otilia Badescu. Si asta pentru ca, in perioada 1985-1987, sportiva nu a mai fost lasata sa iasa la concursurile din strainatate in urma unei adrese trimise la Securitate. „In 1985, mai multi jucatori de tenis de masa, printre care si Olga Nemes, au ales sa ramina in strainatate. Chiar si dupa plecare, eu am continuat sa tin legatura cu Olga Nemes, cu care eram prietena. Cred ca cineva s-a gasit sa-mi faca adresa la Securitate, astfel ca mi s-au inchis portile pentru iesirea in Vest. Inainte cu trei zile de competitie eram anuntata ca nu mai fac deplasarea. Nici in Iugoslavia nu mai eram lasata sa concurez. Desi eram cea mai buna jucatoare de tenis de masa la cadete, eram lasata tot timpul acasa. Au fost doi ani de cumpana pentru mine, dar, din fericire, am reusit sa-i depasesc. Am iesit din tara abia in 1987, la CE din Grecia", a afirmat campioana europeana.

Otilia Badescu a primit, de-a lungul anilor, numeroase oferte de a reprezenta alte tari. „Am fost contactata de federatiile de specialitate din Germania, Franta si Grecia. Oferte am avut tot timpul, mai ales inainte de 1989. Nu am plecat, nu pentru ca as fi fost eu o patrioata inflacarata - am avut intotdeauna un respect pentru tara -, ci pentru ca asa au fost imprejurarile. Ba nu s-a putut, ba mama era sceptica si nu voia sa ma lase sa plec. Ea intotdeauna a crezut intr-un miracol, a spus ca se va schimba ceva", a adaugat jucatoarea romana de tenis de masa.

Dupa mai bine de trei ani de asteptare, Otilia Badescu a primit o scrisoare de la CNSAS: „In temeiul articolului 1 din Legea nr. 187/1999, urmare a cererii dumneavoastra la CNSAS cu nr. P. 874/04 din 18.03.2004, va aducem la cunostinta ca, in urma cercetarilor efectuate pina in prezent in arhivele Serviciului Roman de Informatii, Serviciului Roman de Informatii Externe si Serviciului Arhive si Documentare Militara, nu s-a gasit nici un document intocmit de fosta Securitate pe numele dumneavoastra. Aceasta cerere ramine in atentia noastra si va vom informa daca vom identifica vreun dosar pe numele dumneavoastra". Chiar daca raspunsul CNSAS nu este incurajator, dubla campioana europeana spera ca, intr-o zi, il va putea cunoaste pe cel care a turnat-o la Securitate.