Seful SRI a precizat ca audierea in cadrul comisiei este o modalitate de a explica sistemul legal de functionare a Serviciului si de utilizare a interceptarilor, ca "mijloc exceptional". "Au existat foarte multe intrebari pertinente, care, sunt convi
Seful SRI a precizat ca audierea in cadrul comisiei este o modalitate de a explica sistemul legal de functionare a Serviciului si de utilizare a interceptarilor, ca "mijloc exceptional". "Au existat foarte multe intrebari pertinente, care, sunt convins, au condus la lipezirea unor aspecte si la relevarea ideii ca SRI actioneaza pe terenul si in campul securitatii nationale, in lumina unui control foarte strict, si intern si judecatoresc", a precizat George Maior. La randul sau, presedintele comisiei, senatorul PSD Cristian Diaconescu, a aratat ca SRI este abilitat legal pentru a desfasura activitati de interceptare. El a spus ca in cadrul sedintei comisiei, la care au participat directorul SRI George Maior si directorul adjunct al SRI, Dumitru Zamfir, s-au discutat inclusiv mecanismele legislative de imbunatatire a cadrului legal existent. Comisia de ancheta privind interceptarea comunicatiilor a fost infiintata dupa ce presedintele Comisiei de ancheta privind suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu, Dan Voiculescu, a sesizat Birourile Permanente ale celor doua Camere asupra informatiilor rezultate la audierea lui Claudiu Saftoiu, in calitate de director al SIE. Potrivit Comisiei privind suspendarea sefului statului, Claudiu Saftoiu ar fi afirmat ca Serviciul pe care il conducea ar fi interceptat convorbiri telefonice cu mandat de la procurorul general. (V.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.