In primul trimestru, in zona EMEA s-au vandut 19,4 milioane de computere personale, se arata in raportul IDC "IT Markets Alert".
In Europa de Vest, vanzarile de notebookuri din primul trimestru au inregistrat o crestere cu 40%. Peste jumatate d
In primul trimestru, in zona EMEA s-au vandut 19,4 milioane de computere personale, se arata in raportul IDC "IT Markets Alert".
In Europa de Vest, vanzarile de notebookuri din primul trimestru au inregistrat o crestere cu 40%. Peste jumatate din computerele personale vandute in aceasta perioada au fost aparate de tip notebook.
In Europa de Est, vanzarile de notebook-uri au crescut cu 70%, rezultat pus de IDC pe seama sporirii puterii de cumparare a locuitorilor. Cele mai dinamice piete au fost cele din Ungaria si Republica Ceha, unde notebookurile au reprezentat, la fel ca in Europa de Vest, peste jumatate din computerele personale vandute.
Pietele din Orientul Mijlociu se afla de asemenea in crestere. Astfel, in prima parte a anului, s-au vandut in Arabia Saudita de doua ori mai multe notebook-uri decat computere desktop.
HP si-a mentinut statutul de lider si a crescut cu 25% pe piata calculatoarelor personale, dintre care nisa notebook-urilor a inregistrat o crestere de 57%. Compania Acer a inregistrat o crestere de 56% pe nisa notebookurilor si de 48% pe cea a computerelor desktop. Vanzarile companiei Dell au scazut cu 1,3% fata de perioada similara a anului trecut, fiind afectate de cererea scazuta din partea segmentului corporate. Fujitsu Siemens a avut cresteri de 7,1%. Toshiba a inregistrat rezultate sporite cu 25%. Lenovo a avut o crestere de 14%.
Desi sistemul de operare Vista a contribuit la accelerarea vanzarilor de computere desktop in primul trimestru al anului 2007, el nu a reprezentat un factor decisiv, asa cum s-ar fi asteptat lumea din partea unui nou sistem de operare dezvoltat de Microsoft, apreciaza raportul IDC.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.