Textul prezentat de liderul PC ca fiind o "circulara" semnata de Emil Boc precizeaza ca una dintre masurile care trebuie luate pentru ca obectivul campaniei sa fie atins este "mobilizarea alesilor locali ai PD, primari, consilieri, a prefectilor si s
Textul prezentat de liderul PC ca fiind o "circulara" semnata de Emil Boc precizeaza ca una dintre masurile care trebuie luate pentru ca obectivul campaniei sa fie atins este "mobilizarea alesilor locali ai PD, primari, consilieri, a prefectilor si subprefectilor pentru a asigura numarul de reprezentanti ai PD in comisiile electorale". "In procesul de desemnare a presedintilor de comisii electorale din sectiile de votare prefectii trebuie sa tina cont de simpatia acestora fata de partid si fata de presedintele Traian Basescu", se mai arata in circulara. Voiculescu a anuntat ca va trimite aceasta circulara Consiliului Europei, pe motiv ca Boc le-ar fi spus de fapt prefectilor sa puna oameni la comisiile electorale care sa fure voturi. De altfel, 16 din totalul de 42 de prefecti au fost membri PD. Acestia au fost insa nevoiti sa renunte la apartenenta politica, odata cu intrarea in vigoare a legii privind institutia prefectului, care i-a obligat sa se desparta de partidul care i-a consacrat.
In replica la acuzatiile conservatorului, reprezentantul PD in Biroul Electoral Municipal, Marian Zlotea, a comentat ca, de fapt, este vorba de "un fals grosolan", "un produs al laboratoarelor PC si PSD". Zlotea a mai spus ca documentul nu corespunde caracteristicilor textelor interne ale PD, nu are stampila partidului, a fost scris cu alte caractere, iar semnatura lui Emil Boc putea fi copiata de pe un alt document. Democratii i-au cerut lui Voiculescu sa explice daca a primit documentul sau daca l-a "fabricat", ca sa stie pe cine vor trage la raspundere in acest caz. (V.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.