Arbitrul bucurestean a inventat un penalty pentru Steaua la meciul de la Urziceni.

Cel mai bine pozitionat arbitru roman in clasamentul UEFA, Alexandru Tudor, a fost suspendat de la delegari pe termen nelimitat, dupa ce a acordat un penalty imaginar Stelei in partida cu unirea Urziceni. ,,Poate s-ar fi trecut peste greseala arbitrului Tudor daca acesta si-ar fi recunoscut greseala si nu ar fi sustinut mai departe ca a acordat penalty pe drept pentru Steaua Bucuresti. Dupa parerea mea, o asemenea greseala poate schimba un sezon intreg’’, a declarat presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin.

Desi a gresit la randul sau, neacordind un hent al portarului clujean, Cristi Balaj, arbitru de centru la meciul CFR -Rapid, a scapat de suspendare. ,,Daca judecam din fata televizorului se poate trage concluzia ca arbitrul a gresit’’, a mai spus seful CCA.

Constantin a adaugat ca nu arbitrii sint problema in fotbalul romanesc, ci patronii de cluburi. "Declaratiile acide ale conducatorilor sint factorul care influenteaza cel mai mult prestatia cavalerilor fluierului. Aceste declaratii ii fac pe unii sa arbitreze cu oarecare teama. Si din dorinta de a nu gresi apare greseala", a declarat Gheorghe Constantin. Faptul ca in acest sezon mai multe cluburi au solicitat arbitri din strainatate l-a nemultumit pe Gheorghe Constantin, mai ales dupa evolutia acestora. "Acele greseli, care au fost, nu au fost comentate de jucatori in teren, si nici de conducatori, iar arbitrii respectivi a doua zi au plecat bine merci acasa", a spus Constantin. Seful CCA a spus ca la sfarsitul sezonului va discuta cu patronii echipelor din Liga I si le va cere sa schimbe tonul la adresa arbitrilor romani.