Directorul executiv al gruparii din Giulesti, Constantin Zotta (foto), a anuntat ieri ca Rapid a trimis o adresa la FRF, prin care a depus actele necesare inscrierii in Cupa UEFA-Intertoto. "Am studiat programul si avem o mare ocazie sa trecem din In
Directorul executiv al gruparii din Giulesti, Constantin Zotta (foto), a anuntat ieri ca Rapid a trimis o adresa la FRF, prin care a depus actele necesare inscrierii in Cupa UEFA-Intertoto. "Am studiat programul si avem o mare ocazie sa trecem din Intertoto in ultimul tur preliminar al Cupei UEFA. Aici vom fi cap de serie, asa ca putem accede pe tabloul principal", a spus oficialul rapidist. Zotta a precizat ca aceasta varianta va ramane valabila doar daca Rapid nu termina pe locul al treilea sau nu castiga Cupa Romaniei. Totusi, FRF ar putea respinge adresa giulestenilor, deoarece termenul de inscriere pentru Intertoto a expirat.
Ieri, Dumitru Dragomir, presedintele LPF, a declarat pentru "NewsIn" ca gruparea din Giulesti ar face bine sa se inscrie in Cupa UEFA-Intertoto, pentru a-si asigura participarea in sezonul viitor al cupelor europene. In acest moment, Rapid este pe locul al patrulea, cu sanse mici la locul doi sau trei, astfel incat doar castigarea Cupei Romaniei, in finala cu "Poli" Timisoara (26 mai), ar trimite echipa lui R. Lucescu in Europa. "Ii sfatuiesc pe cei de la Rapid sa se inscrie in Intertoto, pentru ca sunt convins ca prin intermediul acestei competitii ei vor ajunge mai mult ca sigur in Cupa UEFA. Nu ar trebui sa o considere o competitie injositoare, desi noi romanii suntem mai orgoliosi. In aceasta competitie au evoluat echipe ca Juventus, Marseille sau Lyon", a spus Dragomir. Romania este singura tara din Europa care va inscrie doua echipe in Cupa UEFA-Intertoto, beneficiind de retragerea Scotiei. Prima reprezentanta, cea mai bine clasata in campionat, va intra in competitie in turul doi si va intalni invingatoarea dintre reprezentantele Bosniei-Hertegovina si Andorrei, in timp ce, in ultimul tur, ar urma sa joace cu invingatoarea din dubla Turcia-Croatia/Albania. Cealalta echipa a tarii noastre va intra in competitie din primul tur si va intalni reprezentanta Muntenegrului. In urmatoarele tururi, reprezentanta Romaniei ar urma sa joace cu echipe din Israel si Spania. Altfel, in privinta luptei pentru locul doi, pozitie care asigura prezenta in preliminariile Ligii Campionilor, Dragomir a spus: "Favorite sunt Steaua si CFR Cluj sau CFR Cluj si Steaua. Luati-o cum vreti. Cele doua echipe au sanse egale. Rapid a iesit din aceasta lupta, nu mai are nici o sansa". Referitor la prestatiile arbitrilor din etapa a 30-a, Dragomir a spus: "Pentru greselile lor ar trebui acuzati ei, nu reprezentantii ligii sau ai federatiei. Ce, am arbitrat noi, ca sa ne acuze lumea pe noi?". (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.