Traian Basescu pune din nou tunurile pe Parlament. Intr-un interviu acordat ieri postului de radio BBC, citat de NewsIn, presedintele suspendat sustine ca in cazul in care va fi reconfirmat in functie la referendumul de pe 19 mai, parlamentarii ar tr
Traian Basescu pune din nou tunurile pe Parlament. Intr-un interviu acordat ieri postului de radio BBC, citat de NewsIn, presedintele suspendat sustine ca in cazul in care va fi reconfirmat in functie la referendumul de pe 19 mai, parlamentarii ar trebui sa-si dea demisia.

"Ori eu, ori Parlamentul primim avizul de functionare de la popor. Referendumul din 19 mai transeaza, din punctul de vedere al populatiei, cine are dreptate. Cel care va pierde va trebui sa urmeze punctul de vedere al celui care a castigat. Toata clasa politica va primi un semnal clar de la populatie. Daca traim intr-un stat democratic, si nu in altceva, atunci acest semnal va trebui luat in consideratie. Nici presedintele nu-si poate depasi atributiunile constitutionale, dar nici parlamentarii nu-si pot depasi inca o data, ca la suspendare, atributiunile" a declarat Basescu.

In cazul in care parlamentarii vor refuza sa demisioneze, atunci presedintele considera ca romanii pot ei insisi sa le ceara parlamentarilor, in mod public, sa demisioneze, pentru ca "prea multi dintre oamenii politici si-au facut din a minti un mod de a face politica". In acest sens, Basescu a salutat initiativa Partidului Democrat de a strange semnaturi pentru modificarea Constitutiei si dizolvarea Legislativului, apreciind ca "orice mijloc democratic poate fi utilizat pentru a se face dreptate".

Articol aparut doar in editia online


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.