Dosarul Heroina guvernamentala
Procurorii DIICOT continua sa investigheze cazul descoperirii a peste 60 de kilograme de heroina intr-o masina confiscata de la doi contrabandis ti turci in urma cu cinci ani si repartizata, dupa un an, Secretariatului General al Guvernului, unde a stat pana in urma cu o luna, cand a fost transferata Politiei. Fostul secretar general al Guvernului, Radu Stroe, a declarat ca nu-si da seama nici acum cum a fost posibil ca masina sa nu fie controlata atata vreme. (M.L.)
Harnagea versus Tiriac
Instanta Tribunalului Bucuresti va lua o decizie saptamana aceasta in dosarul in care fostul sef al SIE, Catalin Harnagea, sustine ca a fost prejudiciat dupa ce Banca Ion Tiriac a furnizat catre Parchetul instan- tei supreme informatii despre conturile sale, in contextul anchetei fata de Dinu Patriciu. Avocatul lui Catalin Harnagea a aratat ca banca a dat dovada de lipsa de responsabilitate, subliniind ca nu era suficient ca Harnagea sa-l cunoasca pe Dinu Patriciu pentru ca banca sa fi furnizat acele date. (O.G.)

Se lucreaza la dosarele revolutiei

Procurorul general al Romaniei, Codruta Kovesi, a explicat delegatiilor societatii civile interesate de solutionarea dosarelor revolutiei si mineriadei din iunie 1990 ca nu au fost facute presiuni cu privire la finalizarea anchetelor. Kovesi le-a spus reprezentant ilor ONG-urilor ca, in limitele competentelor ce ii sunt conferite de lege, a oferit sprijin procurorilor. Aceasta a adaugat ca 20 de procurori se ocupa de dosarele revolutiei, fiind angrenati si alti magistrat i militari din mai multe zone ale tarii. (M.M.)
Patron a dat faliment
Politistii din Romania l-au retinut pe un lider al unei importante grupari criminale din Republica Moldova, Ion Gu- san, alias Patron. Potrivit Serviciilor Operative din cadrul Ministerului moldovean al Afacerilor Interne, Patron are cetat enie romana, pe care a dobandit- o nelegal. Posibilitatea extradarii lui Gusan va fi examinata dupa finalizarea cerceta rilor in Romania, acesta fiind considerat o autoritate criminala in Moldova. (V.S.)
Asasinul, fata in fata cu victima

Tanarul care a pretins ca a ucis o adolescenta din Brasov a fost eliberat saptamana trecuta, dupa ce fata a fost gasita in viata intr-o gara din Ploiesti. La propunerea Parchetului Tribunalului pentru Minori Bra- sov, un judecator l-a arestat pe Adrian Florea, in 27 aprilie, pentru uciderea Alexandrei Budi (15 ani), tanarul marturisind ca a aruncat-o in Olt pe Alexandra, dupa ce au intre- tinut raporturi sexuale. (S.V.)
Seres acuza procurorii
Fostul ministru al Economiei, Codrut Seres, a declarat, dupa intalnirea cu anchetatorii din dosarul Hidroelectrica, ca a facut plangere fata de modul in care a fost redactata rezolutia prin care a fost pus sub invinuire. El a aratat ca formularea stare de pericol in care s-a aflat sistemul energetic este exagerata. De altfel, Seres a precizat ca directorul de la Hidroelectrica a ramas acelasi pe care el l-a mentinut in functie. (J.D.)