Italienii se simt tot mai amenintati de romani, pe care ii considera printre cei mai periculosi imigranti.

Dintre imigranti, numai arabii sint mai antipatizati de italieni decit romanii. Un sondaj de opinie citat de „La Repubblica" arata ca increderea italienilor in imigranti a scazut an de an, atingind in 2007 un nivel critic. Numai 34,3% dintre italieni nu se tem de arabi si doar 42,7% au „multa sau suficienta incredere" in imigrantii din Romania, Bulgaria, Albania si fosta Iugoslavie, arata sondajul, realizat intre 19 si 27 aprilie.

Reputatia si-asa proasta a romanilor a fost inrautatita de incidentul de acum doua saptamini din metroul din Roma, cind italianca Vanessa Russo a decedat dupa ce a fost intepata in ochi cu umbrela de romanca Doina Matei (foto).

Prostituatele romane din Italia se pling si ele ca, de la incidentul in care a fost implicata colega lor Matei, sint tot mai persecutate de clienti, scrie cotidianul „Corriere della Sera". „Ne spun ca noi, romancele, sintem toate niste stricate si ca nu mai au incredere in noi", a declarat o tinara din Focsani, care a adaugat ca italienii au devenit mai rai si mai violenti, ca represalii fata de crima comisa in metroul din Roma.