"Cel de-al saselea punct, referitor la cuantumul platilor compensatorii acordate in caz de disponibilizare, prin care Sindicatul Liber ICA a solicitat 20 de salarii compensatorii (la nivelul salariului mediu brut pe societate) pentru cei cu varsta su
"Cel de-al saselea punct, referitor la cuantumul platilor compensatorii acordate in caz de disponibilizare, prin care Sindicatul Liber ICA a solicitat 20 de salarii compensatorii (la nivelul salariului mediu brut pe societate) pentru cei cu varsta sub 35 de ani, 30 de salarii compensatorii pentru cei cu varsta cuprinsa intre 35 si 45 de ani si 40 de salarii compensatorii pentru cei de peste 45 de ani, nu a putut fi solutionat de AVAS", se arata intr-un comunicat al institutiei. Cei aproximativ 900 de angajati IAR Ghimbav vor intra astazi, de la ora 7.15, in greva generala si vor refuza sa se intoarca la munca pana cand vor primi un raspuns favorabil de la AVAS privind cuantumul platilor compensatorii acordate in caz de disponibilizare, a anuntat joi liderul de sindicat. Autoritatea subliniaza ca are in analiza contestatia depusa de Eurocopter Franta. AVAS face un apel la reprezentantii sindicatelor de la IAR Ghimbav sa renunte la declansarea grevei, date fiind efectele negative pe care o asemenea actiune le-ar avea asupra procesului de privatizare. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.