In urma articolului "Virusul Softwin", publicat de ZIUA in data de 10.07.2006, compania Softwin a trimis pe adresa redactiei un drept la replica. Publicam in continuare integral acest drept la replica.
"SOFTWIN nu este implicata in jocuri polit
In urma articolului "Virusul Softwin", publicat de ZIUA in data de 10.07.2006, compania Softwin a trimis pe adresa redactiei un drept la replica. Publicam in continuare integral acest drept la replica.
"SOFTWIN nu este implicata in jocuri politice si nici nu foloseste relatii politice pentru a-si dezvolta afacerile, asa cum gresit si tendentios afirma articolul dvs.
SOFTWIN este o companie care realizeaza aproape intreg exportul Romaniei de produse software in peste 100 de tari din intreaga lume. SOFTWIN creeaza si dezvolta cele mai prestigioase produse romanesti de IT, vandute cu succes in intreaga lume. Ni se pare normal ca o asemenea companie sa fie apreciata si in tara ei (inclusiv de factorii politici) si sa fie prezentata celor care ne viziteaza drept un caz de succes "sanatos". La premiile mentionate de dvs. se adauga multe alte premii, unele unice pentru Europa de Est si Centrala, acordate de cele mai prestigioase organizatii internationale din domeniu.
Ne pare rau ca ziarul ZIUA loveste cu minciuni intr-una din putinele companii romanesti de high-tech de mare succes pe plan international, care si-au construit succesul exclusiv prin competitivitate.
SOFTWIN este o organizatie care si-a platit si isi plateste la timp toate datoriile catre stat. Nici un control de fond efectuat la SOFTWIN de organismele statului nu a constatat in cei peste 15 ani de existenta a firmei vreo intarziere la plata, cu macar un leu, a datoriilor la bugetul statului sau la bugetul asigurarilor de sanatate.
Valoarea contractelor incheiate de SOFTWIN cu sectorul public din Romania in perioada 2000-2004 reprezinta sub 5% din cifra de afaceri a grupului SOFTWIN din acea perioada. Toate proiectele noi de software contractate de SOFTWIN cu sectorul public au fost castigate prin licitatii deschise. Sectorul public din Romania a cheltuit in perioada 2000-2004 peste 500 milioane de Euro pe proiecte IT&C, "felia" SOFTWIN fiind mai mica de 0,5%. Oare asa arata un "parazit" care traieste din banii publici?
Va informam de asemenea ca in ceea ce priveste privatizarea ICE Felix, SOFTWIN impreuna cu celelalte companii din consortiu au castigat procesul cu AVAS, instanta constatand ca decizia AVAS de excludere a consortiului din licitatie a fost nelegala si netemeinica. E o "culme a nerusinarii" ca in Romania sa ai dreptate, sa ceri instantei sa decida si sa si castigi?
Restul informatiilor sunt tendentioase si nu sunt rezultatul unei anchete jurnalistice serioase. De altfel, autorul articolului nu a luat legatura cu nici un reprezentant SOFTWIN pentru a solicita un punct de vedere.
Cu stima,
Florin Talpes, Presedinte "SOFTWIN"


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.