Vacaroiu vrea certificat ORNISS
Presedintele interimar Nicolae Vacaroiu a solicitat ieri Parlamentului reexaminarea Legii pentru completarea art. 7 din Legea privind protectia informatiilor clasificate, sustinand necesitatea mentinerii o
Vacaroiu vrea certificat ORNISS
Presedintele interimar Nicolae Vacaroiu a solicitat ieri Parlamentului reexaminarea Legii pentru completarea art. 7 din Legea privind protectia informatiilor clasificate, sustinand necesitatea mentinerii obligativitatii obtinerii certificatului ORNISS pentru accesul demnitarilor la informatiile clasificate. In cererea de reexaminare, trimisa presedintelui Senatului, Vacaroiu arata ca legea trimisa spre promulgare da nastere unor vulnerabilitati importante in sistemul protectiei informatiilor clasificate si nu mai respecta reglementarile NATO si ale Uniunii Europene in materia protectiei informatiilor clasificate, la care Romania este parte, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale. Presedintele interimar invoca angajamentele asumate fata de partenerii din Tratatul Atlanticului de Nord si din Uniunea Europeana, conform carora informatiile clasificate trebuie sa urmeze un regim juridic strict, agreat de catre toate partile, pentru a proteja atat secretele noastre, cat si pe cele ale aliatilor, se mai arata in comunicat. (A.H.)
Topul "dalmatienilor"
Liderul PIN Cozmin Gusa a intocmit ieri un top al "dalmatienilor" care il sustin pe Traian Basescu. In clasamentul realizat de Gusa apar Vasile Blaga, Emil Boc, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Cezar Preda, Elena Udrea, Theodor Stolojan, Gheorghe Flutur, Valeriu Stoica si Monica Macovei. "Presedintele suspendat al Romaniei a identificat vinovatii pentru criza politica pe care o traversam, in cei 322 de parlamentari care au votat pentru suspendarea sa. Nu cotest faptul ca, dintre cei 322, din pacate prea multi sunt blamabili, sunt chiar mai incorecti decat Traian Basescu, dar printre ei se afla si oameni care sunt in regula", si-a motivat Gusa initiativa al carei scop a fost sa demonstreze ca aparatorii lui Basescu sunt mai "patati" decat cei 322 de parlamentari. (V.D.)
"Probele anti-Basescu", la CNSAS
Conservatorii au anuntat ca vor depune la CNSAS "probele, documentele si marturiile care atesta ca Traian Basescu a facut politie politica". Dupa ce a anuntat de mai multe ori ca va prezenta in cadrul unei conferinte de presa, probele pe care o comisie speciala din partid le-a strans impotriva lui Traian Basescu, Voiculescu a declarat ieri ca va merge cu materialele direct la CNSAS. "Nu stiu in ce masura CNSAS trebuie sa faca publice sau nu documentele", a explicat conservatorul. Mai mult, Voiculescu, alias Felix, a precizat ca va cere Colegiului "sa dea verdict de politie politica pentru Traian Basescu in baza documentelor si a probelor". Seful conservatorilor, el insusi detinator de certificat de politie politica marca CNSAS, a mai adaugat ca "probele" dateaza din perioada de pana in 1989, "cand Traian Basescu a activat ca informator al Securitatii". (V.D.)
ANUNT
Cu adanca durere, familia si prietenii anunta plecarea prematura dintre noi a micului Luca Nicolae Dide, in varsta de 8 ani, un inger, un copil iubit si dorit al familiei Ioanida David si Nicolae Dide (fost senator si lider al Revolutiei din Decembrie 1989). Tragicul eveniment a avut loc la scurt timp dupa Invierea Domnului nostru Iisus, chiar de sarbatoarea Sfantului Gheorghe. Draga Luca, nu te vom uita niciodata, fie ca sufletul tau sa ajunga alaturi de Cel care a rugat "Lasati copiii sa vina la mine!"
Redactia ZIUA este alaturi de familia Dide in aceste clipe de grea incercare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.