"The World Awaits" ("Lumea asteapta") este sloganul pentru cel mai important meci de box al ultimilor ani. Floyd "Pretty Boy" Mayweather, in varsta de 30 de ani, neinvins in 37 de meciuri (24 KO), arogant si provocator, solicita de mai multi ani o sa
"The World Awaits" ("Lumea asteapta") este sloganul pentru cel mai important meci de box al ultimilor ani. Floyd "Pretty Boy" Mayweather, in varsta de 30 de ani, neinvins in 37 de meciuri (24 KO), arogant si provocator, solicita de mai multi ani o sansa de a lupta cu Oscar "Golden Boy" De la Hoya, in varsta de 34 de ani, 38 de victorii (30 prin KO) si patru infrangeri, sase centuri mondiale la sase categorii diferite si perfect in rolul sau de gentil, scrie AFP.
America fierbe! De pe vremea lui Tyson, mai precis de la "dubla" cu Holyfield din urma cu 10 ani, n-a mai existat atat de mult interes pentru un meci de box. Bani, glorie, recunoastere - pentru toate aceste lucruri se lupta doi dintre cei mai mari boxeri ai tuturor timpurilor. Un campion de legenda, De la Hoya, fata in fata cu un altul care vrea sa intre in galeria "monstrilor sacri", Mayweather. "Cred ca este adevarat ca acest baiat are nevoie sa primeasca o lectie buna de umilinta. Este foarte arogant, vorbeste urat si este lipsit de respect. Mi-ar placea sa-l fac sa taca", a lansat californianul, provenit din imigratia mexicana. "In ceea ce priveste oratoria sunt cel mai bun, dar sunt cel mai bun si in ring. Sunt infometat de succes si sunt pregatit sa mor pe ring", a spus Mayweather. De La Hoya a luptat o singura data (mai 2006) in ultimii doi ani si jumatate, iar Mayweather are prima aparitie la aceasta categorie. Mayweather, al carui tata nu a reusit sa-l convinga pe De la Hoya sa-l antreneze (Floyd-senior a fost si el un pugilist de top), este favoritul pariorilor, datorita vitezei sale, a calitatilor sale, a faptului ca este cu patru ani mai tanar si are o cariera inca in ascensiune (este considerat cel mai tehnic si cel mai rapid pugilist profesionist in activitate). Pentru De la Hoya (campion olimpic la amatori, in 1992, la Barcelona), atuurile sunt inteligenta si un croseu de stanga teribil. Indiferent de ce se va intampla, aceasta lupta a atins deja varfuri mediatice. La sfarsitul lunii februarie si inceputul lunii martie cei doi au parcurs 11 orase americane pentru conferinte de presa intentionat tensionate. Provocari verbale, priviri fioroase, insulte: cei doi s-au confruntat timp de noua zile. Mayweather (medaliat cu bronz la JO din 1996, la Atlanta) chiar a facut si "copilarii", ascunzand bagajele adversarului sau intr-un aeroport sau furandu-i mancarea intr-un restaurant.
Nimic grav, dar suficient pentru a produce o stare de nervozitate. Insa varfurile sunt si financiare, cu venituri ce ar urma sa oscileze intre 90 si 100 de milioane de dolari: intre 25 si 30 de milioane pentru De La Hoya, putin mai mult de 10 milioane pentru adversarul sau. Pentru a adauga un plus de interes, cei doi pugilisti au anuntat ca acesta va fi ultimul lor meci. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.