Cetatenii romani aflati in strainatate la momentul referendumului din 19 mai vor putea vota in 159 de sectii, care vor fi organizate pe langa ambasadele Romaniei (sectiile consulare), consulatele generale si consulate onorifice, informeaza un comunic
Cetatenii romani aflati in strainatate la momentul referendumului din 19 mai vor putea vota in 159 de sectii, care vor fi organizate pe langa ambasadele Romaniei (sectiile consulare), consulatele generale si consulate onorifice, informeaza un comunicat al MAE, citat de Mediafax. Cetatenii romani vor putea vota pe baza unui act de identitate valabil, dupa ce vor completa o declaratie pe proprie raspundere (un formular standard) din care sa rezulte faptul ca nu si-au exercitat sau nu isi exercita dreptul la vot in aceeasi zi, pe baza unui alt act de identitate. Scrutinul se va derula in intervalul 8.00-20.00 (ora locala a fiecarei tari) - conform Hotararii Guvernului nr. 372/2007 (pentru aprobarea programului calendaristic pentru realizarea actiunilor referitoare la organizarea si desfasurarea referendumului (pct 29-30). Lista sectiilor de votare poate fi consultata pe site-ul ZIUA (www.ziua.ro). (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.