Romania a transmis joi Comisiei Europene o scrisoare protocolara ca raspuns la documentul de notificare trimis, in luna martie, de executivul de la Bruxelles privind taxa de prima inmatriculare, urmand ca discutiile sa continue intre cele doua parti
Romania a transmis joi Comisiei Europene o scrisoare protocolara ca raspuns la documentul de notificare trimis, in luna martie, de executivul de la Bruxelles privind taxa de prima inmatriculare, urmand ca discutiile sa continue intre cele doua parti la nivel de experti, informeaza Mediafax.
In documentul transmis de autoritatile de la Bucuresti se arata ca Guvernul a analizat principiile de impozitare in spiritul solicitarilor Comisiei Europene, in sensul descresterii taxei de la autoturismele noi la cele rulate, au declarat surse din Ministerul Economiei si Finantelor. Totodata, autoritatile isi manifesta disponibilitatea ca discutiile sa continue, in perioada urmatoare, la nivel de experti din partea celor doua parti, pentru clarificarea aspectelor tehnice legate de taxa de prima inmatriculare. Scrisoarea nu contine cifre si masuri concrete.
Comisarul UE pentru politici interne si servicii, Charlie McCreevy, a declarat, ieri, la Bucuresti, ca taxa auto de prima inmatriculare exista in mai multe state din UE, sub diverse forme, si ca, din cate stie, nu exista "nici o plangere" din partea CE referitoare la taxa introdusa de Romania. "Nu sunt inca foarte clarificat cu forma taxei din Romania, dar daca ar exista vreo contravenienta as sti de ea", a afirmat McCreevy.
La intrebarea referitoare la pozitia Comisiei Europene fata de modificarile propuse de Guvern pentru aplicarea taxei de prima inmatriculare, comisarul european a afirmat ca la nivelul forului european "nu exista nici o plangere".
CE a solicitat Romaniei, in scrisoarea de notificare transmisa in luna martie, modificarea sistemului de taxare a autovehiculelor, argumentand ca reglementarile actuale sunt discriminatorii in cazul autoturismelor second-hand importate din alte state ale blocului comunitar. Comisia a anuntat ca va initia procedura legala impotriva Romaniei in cazul taxei pentru prima inmatriculare, considerand ca masura nu respecta normele europene, in pofida discutiilor intensive purtate cu autoritatile romane. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.