Raport preliminar in cazul studentilor-criminali din Iasi: 10 lovituri fatale de cutit.

Mihaela Horeanu, studenta acuzata de crima in cazul omului de afaceri botosanean Daniel Mancas, ramine in libertate cel putin pina pe 9 mai. Curtea de Apel Iasi a judecat vineri recursul facut de procurorii Parchetului de pe linga Tribunalul Iasi prin care acestia solicita anchetarea Mihaelei Alina Horeanu in stare de arest. Un artificiu avocatesc i-a convins pe judecatori sa nu o aresteze nici de data aceasta.

Recursul procurorilor s-a judecat simultan cu cel facut de aparatorii celorlalti trei studenti cercetati in stare de arest in cazul omorului lui Daniel Mancas. Avocatii apararii au invocat faptul ca abia au incheiat contractele de asistenta juridica cu clientii lor si nu au avut timp pentru a studia probele existente la dosar. Din acest motiv, ei au cerut un nou termen de judecata.

In timpul procesului, Daniel Braescu, student in anul V la Medicina si cercetat pentru complicitate la omor, a acuzat dureri in zona toracica si a cerut un calmant avocatului sau. „Daniel Braescu a actionat robotic, de aceea nu a denuntat crima. In plus astazi i s-a facut rau in sala de judecata", a spus Ionut Vasiliu, avocatul lui Braescu.

In sala de judecata au mai fost prezenti si parintii lui Alexandru Stan, studentul din anul III la Constructii, care insa nu au facut nici o declaratie presei. Aceeasi atitudine a afisat si Mihaela Horeanu, care a venit la proces cu o masina luxoasa. „Nu declar nimic. Mai lasati-ma in pace, ca nu vorbesc", a spus aceasta reporterilor. Recursul procurorilor si al avocatilor apararii va fi judecat pe 9 mai, data la care judecatorii vor stabili daca Mihaela Horeanu va fi judecata sau nu in stare de arest.

Tinara este cercetata, alaturi de alti trei studenti, pentru uciderea unui om de afaceri din Botosani, care i-ar fi fost amant pentru o perioada. Afaceristul a fost dat disparut in februarie, iar politistii l-au gasit abia la sfirsitul lui februarie, ingropat intr-o padure din comuna botosaneana Ciprian Porumbescu.

Specialistii de la Institutul de Medicina Legala (IML) au deja datele preliminarii ale autopsiei in cazul „Daniel Mancas". Surse din cadrul IML au precizat ca s-au indentificat 22 de plagi. Mai exact, barbatul a fost lovit de cinci ori in zona cranio-faciala si o data in ochi. Alte sapte plagi au fost gasite in zona cervicala, adica in zona maxilarului inferior. Fatale i-au fost se pare cele 10 lovituri de cutit aplicate in zona toracico-lombara. Practic, omului de afaceri botosanean i-a fost sectionata artera aorto-toracica, ceea ce a dus la pierderea rapida a singelui. Pina acum nu a fost depistata o lovitura care sa fi provocat moartea instantanee a lui Daniel Mancas. Raportul medico-legal va fi facut public peste doua saptamini.