Erau milionare in dolari, dar intr-o zi au pierdut tot ce aveau. Shirley si Holly Yanez, bune prietene si ulterior cumnate, povestesc despre luxul in care au trait, despre experienta dramatica a pierderii unei averi colosale, cosmarul mutarii intr-un
Erau milionare in dolari, dar intr-o zi au pierdut tot ce aveau. Shirley si Holly Yanez, bune prietene si ulterior cumnate, povestesc despre luxul in care au trait, despre experienta dramatica a pierderii unei averi colosale, cosmarul mutarii intr-un adpost de boschetari, dar si despre supravietuire si inceputul unei vieti normale.
Englezoaicele Shirley si Holly, din Leicestershire, au devenit foarte bune prietene in urma cu aproape 20 de ani. S-au imbogatit la Londra, dupa ce Shirley a deschis o firma de recrutare de personal supercalificat. Holly lucra pentru ea pe un salariu urias. Afacerea mergea extraordinar iar banii curgeau. Purtau numai haine si genti de firma, aveau masini luxoase, zburau in insule exotice cu business class, traiau practic inconjurate de lux. Se aflau fie la Paris, Milano sau New York la cumparaturi, fie se refugiau intr-un complex de cinci stele din Insulele Barbados. In 1992, s-au decis insa sa paraseasca Londra si sa se mute intr-o zona superluxoasa din Los Angeles, printre vecinii lor numarandu-se staruri de cinema precum Michelle Pfeiffer.
La scurt timp, Holly l-a cunoscut pe barbatul vietii ei, Michael Yanez, un mexican inalt si aratos, cu care englezoaica era convinsa ca o sa ramana pana la adanci batraneti. Un an mai tarziu, la nunta lor, fratele mirelui, Marty, a pus ochii pe Shirley. Cei doi s-au casatorit trei ani mai tarziu la Las Vegas, pe o motocicleta. Cele doua femei si-au continuat stilul de viata extravagant, plimbandu-si sotii peste tot in lume, organizand petreceri fastuoase, unde beau si se drogau pana se prabuseau din picioare. "Intr-un weekend ne-am dus la Las Vegas la magazinul Armani unde am lasat peste 14.000 de euro pe o pereche de pantaloni si una de pantofi. Cand am ajuns acasa mi-am dat seama ca pantalonii nu-mi vin, dar nu m-am mai intors la magazin sa-i schimb", isi aminteste Shirley.
Saracie lucie
In anul 2000, insa lucrurile au luat o intorsatura ingrozitoare. In urma unui crash la bursa, femeile au pierdut totul intr-o singura zi. "Ne credeam invincibile. Dar dintr-o data ne-am trezit fara bani, cu doi soti fara nici un venit, o gasca de prieteni betivi si la mii de kilometri distanta de casa. Odata averea dusa pe apa sambetei, partenerii nostri au inceput sa devina agresivi si cicalitori. Viata noastra se transformase peste noapte intr-un iad", spune Shirley. Dupa doi ani de cosmar, cele doua foste milionare au decis sa divorteze.
La scurt timp insa le-a venit ideea sa-si puna pe hartie dramatica experienta hollywoodiana, care sa fie pentru altii/altele ca ele "un manual despre cum sa nu-ti irosesti viata". "Eram inca dependente de alcool. Cartea, "In cautarea lui Harvey Weinstein", era despre cum nu trebuie irosita viata - band, fumand si petrecand cu tot soiul de neispraviti. Am dorit sa aratam cat de mult ne-a degradat acest stil de viata", precizeaza Shirley.
Pentru a-si putea insa tipari cartea, Holly si Shirley s-au vazut nevoite sa-si vanda pana si ultimele bijuterii. In martie 2005, Shirley este dusa de urgenta la spital in urma unui atac de cord. Pe langa problemele cardiace, medicii i-au depistat si o tumora uterina, ce trebuia operata de urgenta. Dar fara asigurare medicala, costurile unei asemenea interventii chirurgicale se ridicau la peste 200.000 de dolari. "Chiar si inainte de operatie, nota de la spital era de 40.000 de dolari. Nu ne puteam permite nici macar sa platim chiria casei pe care o inchiriasem, motiv pentru care doua saptamani mai tarziu ne-am trezit intr-un adapost pentru boschetari din East Compton, o zona rau famata din Los Angeles. A fost groaznic. Holly parea ca isi pierde mintile", povesteste Shirley.
De la capat
"In tot acest timp, familiile din Anglia ne-au ajutat cum au putut. Totusi parca nu ne venea sa ne intoarcem acasa doar cu hainele de pe noi. Era mai mult decat rusinos pentru ca nu eram niste pustoaice fara minte, eram femei in toata firea si eram pe deplin responsabile pentru nesabuinta noastra", mai spune ea.
In cele din urma insa, un fost partener de afaceri le-a cumparat celor doua foste femei de afaceri bilete de avion pentru Londra. Cu ajutorul familiei si al apropiatilor, Shirley reuseste sa-si opereze tumora si sa-si salveze astfel viata. Dar asta a fost in urma cu aproximativ un an si jumatate.
Acum, Holly si Shirley isi reconstruiesc incet-incet viata si sunt din nou pe picioarele lor. De data asta insa nici macar nu-si mai doresc sa traiasca pe picior mare. Au o aparitie regulata intr-o emisiune de televiziune ca experte in lifestyle. Nu castiga cine stie ce, dar sunt multumite. Isi cumpara haine de la solduri, iar petrecerile nebune, tigarile si marijuana din Los Angeles au fost inlocuite cu yoga. Sustin insa ca sunt mult mai fericite decat atunci cand beau fiecare cate trei sticle de sampanie pe noapte, fumau marijuana si 40 de tigari "clasice" pe zi. "La LA ne pierdusem controlul", marturiseste Shirley, o blonda inca atragatoare la cei 50 de ani ai sai. "Atunci nu am fost cu adevarat fericite. De fapt, cred ca a fost cea mai neagra perioada din viata noastra", adauga Holly, 41 de ani.
"Am realizat cata nefericire aduce bogatia. Ne dorim sa demonstram ca se poate trai si cu bani putini si, mai mult decat atat, ca poti fi si fericit traind astfel. Nu ai nevoie de bani pentru a arata si a te simti bine. Am fost dependente de cumparaturi si de multe alte lucruri, dar la un moment dat a trebuit sa alegem: sa ne sinucidem sau sa o luam de la capat. Am ales a doua varianta, iar acum suntem vii si fericite", a conchis Shirley.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.