Ieri, la conferinta de presa de la Ceainaria Carturesti, directorul Sibiu Jazz Festival a criticat modul in care institutiile Statului s-au implicat in organizarea acestui eveniment.



 Dee Dee Bridgewater va concerta
Ieri, la conferinta de presa de la Ceainaria Carturesti, directorul Sibiu Jazz Festival a criticat modul in care institutiile Statului s-au implicat in organizarea acestui eveniment.



Dee Dee Bridgewater va concerta pe
9 mai in cadrul Sibiu Jazz Festival Constantin Schmidt, directorul Sibiu Jazz Festival, a participat ieri la conferinta de presa a evenimentului care va incepe miine la Sibiu. Povestirile despre boemia jazzului au fost putine. In schimb, au fost destule cele despre problemele de organizare si promovare a editiei de anul acesta. Schmidt a vorbit despre "campania subversiva si terorista din partea autoritatilor", sustinindu-si afirmatia cu argumente legate de modalitatea de alocare a fondurilor, de neintelegerile cu TVR si de organizarea unor evenimente "concurente" pe durata festivalului. Daca TVR a fost timp de aproape patruzeci de ani partenerul mediatic principal, anul acesta, din cauza neintelegerilor financiare, Sibiu Jazz Festival nu va mai fi transmis la televiziunea nationala. Schmidt nu mai este dispus sa aloce, ca in anii trecuti, un buget de jumatate de miliard de lei vechi pentru cazarea si transportul echipei TVR, considerind ca nu intra in atributiile sale. "Nu mai vreau sa primesc bani de la Guvern si sa-i dau tot unei institutii publice", a spus directorul Festivalului. Daca pe 9 mai, de Ziua Europei, in Piata Mare din Sibiu va mai avea loc un concert, lucru pe care Schmidt il considera lipsit de fairplay, cireasa de pe tort va fi ziua de 10 mai. Atunci va avea loc la Sibiu, in timpul unora dintre cele mai importante performance-uri ale Sibiu Jazz Festival, decernarea Premiilor MTV. Ca si cum toate aceastea nu ar fi de-ajuns, la Bucuresti se va desfasura, in perioada 7-13 mai, Festivalul de muzica EUROPAfest. Chiar daca problemele administrative au fost multe, iar Constanin Schmidt a criticat acid multe dintre institutiile implicate, dar si pe multi dintre organizatorii programului "Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007", atit directorul Festivalului de la Sibiu, cit si Lucian Sabados, directorul Festivalului de Jazz de la Ploiesti, prezent la conferinta de presa, sint siguri ca si aceasta editie va fi una de mare succes. Cei pentru care Sibiul este prea departe vor putea merge fie la Ploiesti, fie la Cluj sau la Brasov, orase care, anul acesta, formeaza Romanian Jazz Network si unde vor concerta multi dintre invitatii de la Sibiu.

cotidianul.ro/select - Programul Fetivalului International de Jazz Sibiu


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.