Cosmote Romania va prezenta la expozitia IT&C CERF 2007 serviciul i-Mode, care permite accesarea Internetului de pe telefonul mobil, urmind ca lansarea comerciala sa aiba loc in a doua parte a lunii mai, au declarat vineri agentiei MEDI


Cosmote Romania va prezenta la expozitia IT&C CERF 2007 serviciul i-Mode, care permite accesarea Internetului de pe telefonul mobil, urmind ca lansarea comerciala sa aiba loc in a doua parte a lunii mai, au declarat vineri agentiei MEDIAFAX reprezentantii operatorului de telefonie mobila.

Grupul elen detine licenta exclusiva a serviciului i-Mode pentru Grecia si statele din regiunea Balcanilor unde este prezent cu filiale.

Serviciul i-Mode a fost dezvoltat de compania de telecomunicatii NTT DoCoMo din Japonia. Transferul datelor in cadrul i-Mode se realizeaza prin comutatie de pachete, clientii platind doar pentru transferul datelor si nu pentru timpul de conectare la Internet.

Expozitia CERF 2007 se va desfasura in perioada 9-13 mai la Romexpo.

Cosmote Romania si-a relansat activitatea in decembrie 2005 si este parte a grupului elen de telecomunicatii mobile Cosmote. Compania avea la finele anului trecut 1,23 milioane de clienti si o cota de piata estimata la aproximativ 7%.

In a doua parte a lunii aprilie, operatorul a anuntat ca a depasit pragul de doua milioane de clienti.

Operatorul roman a consemnat in 2006 venituri de 43,8 milioane de euro si pierderi nete de 91,6 milioane de euro.

Compania este controlata de grupul OTE, prin Romtelecom (30% din actiuni) si Cosmote Grecia (70% din titluri). Romtelecom este detinut de grupul OTE - 54,01% si statul roman, prin Ministerul Comunicatiilor - 44,99%.

Pe piata telefoniei mobile mai activeaza Orange Romania - 8,26 milioane de clienti la finele lunii martie 2007, urmat de Vodafone Romania, cu peste 7,7 milioane de clienti, si Telemobil, operatorul serviciului Zapp, cu aproximativ 500.000 de abonati. Datele pentru ultimii trei operatori reflecta situatia de la finele anului 2006.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.