Un tamplar britanic s-a apucat sa confectioneze pentru clientii cu umor negru cosciuge trasnite, asa incat momentul inhumarii insusi sa se transforme intr-o poanta finala, la sfarsit de drum, noteaza ziarul german Sueddeutsche Zeitung. Tamplarul a pr
Un tamplar britanic s-a apucat sa confectioneze pentru clientii cu umor negru cosciuge trasnite, asa incat momentul inhumarii insusi sa se transforme intr-o poanta finala, la sfarsit de drum, noteaza ziarul german Sueddeutsche Zeitung. Tamplarul a primit de exemplu o comanda mai ciudata: un barbat a dorit sa fie ingropat intr-o cana de bere si si-a comandat din timpul vietii un cosciug care sa fie conform dorintei sale. "Nu respingem in principiu nici o idee', declara John Gill, unul dintre codirectorii firmei de confectionat cosciuge din Nottingham, veche de peste 100 de ani. "Oricine are dreptul de a-si celebra propria despartire de viata asa cum doreste". Ca dovada, tamplarul David Crampton scoate cartea de comenzi. Intr-unul din desene figureaza un drakkar (ambarcatiune nordica) viking, pe care o doamna batrana doreste sa fie incinerata pe Tamisa, iar in altul se afla o reconstructie din lemn presat a acelui invelis in forma de pilula, in care decedatii de pe nava spatiala Enterprise sunt lansati in spatiu. Tot printre comenzi se afla si un barbat care vroia sa fie ingropat intr-o doza de Red-Bull. "Acestuia a trebuit sa-i comunicam ca nu este voie sa incinerezi metale, iar o doza in care sa incapa corpul sau oricum nu ar intra prin gura unui cuptor de crematoriu", explica Gill cu un usor regret. Gill si Crampton abia daca mai fac fata comenzilor. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.