Catalin Josan, invingatorul de la „Megastar", are 19 ani si vine de la Chisinau. Se va muta la Bucuresti, pentru ca Universal Music ii va scoate un album. Iar Prima TV ii va asigura un salariu lunar de 1.500 de euro.Pina cind o sa locuiesti in casa „Megastar"? Pina o sa stabilesc contractul cu Universal Music. Nu stau singur, ci cu fetele din tara, Anita, Mara, Laura si Andreea. Un baiat intre atitea fete nu-i chiar asa usor.

Esti student?

In anul II, la Conservatorul din Chisinau, si vreau sa-mi continuu studiile. Oricum, o sa ma mut la Bucuresti, asta-i sigur. Dar as vrea sa plec acasa, macar pentru o saptamina.

Cu ce se ocupa parintii tai?

Sint ziaristi, lucreaza la niste publicatii periodice de cultura. Tata a cintat si in corul Radioului.

Frati, surori?

Am un frate mai mare, Dorian, care isi continua studiile si lucreaza in Marea Britanie, si o sora mai mica, Ruxanda. A inceput sa faca muzica, dar parintii au hotarit ca e mai bine sa mearga pe urmele fratelui meu, si acum invata la un liceu privat din Chisinau. E liceul „Prometeu", de creativitate si inventica. A cistigat acum o bursa in Marea Britanie, la un concurs de limba engleza.

E instarita familia ta?

Sintem o familie de oameni simpli. La noi, s-a pus accentul pe educatie.

Ce gen de muzica o sa abordezi pe album?

Nu stiu. La „Megastar", am abordat o gramada de genuri. Pe viitor, as vrea nu doar sa ramin in Romania, ci sa fac un proiect care sa apara si in afara tarii, sa fie ceva original, ce nu s-a mai facut.

Cine ai vrea sa-ti compuna?

Marius Moga. E foarte talentat si sper sa am o colaborare cu el. Vreau sa incerc sa fac si eu niste piese. Mai improvizez, pentru ca am facut 12 ani de pian, dar nu mi-am pus ideile pe hirtie.

Ce-o sa faci cu prima leafa de la Prima?

O sa dau o petrecere la Chisinau, la care o sa invit multa lume. Daca ma hotarasc sa compun, poate o sa investesc in scule.

Au fost concurenti pe care i-ai considerat mai buni?

Toti am fost la fel de buni. Fiecare a avut cite ceva cu care s-a detasat.

Prin ce crezi ca te-ai detasat?

Am incercat sa transmit publicului, sa ma pun in locul celor de acasa, sa le atrag atentia prin miscare, cintec, energie. N-am vrut sa se vada stresul si oboseala acumulate. Pentru public, conteaza sa dai pe scena tot ce e mai bun din tine.

Daca vei intra in rindul cistigatorilor care ulterior n-au reusit sa se impuna?

Sint o fire ambitioasa, nu ma dau batut cu una, cu doua. Voi merge mai departe, tot in muzica. Asta am vrut si asta voi face.

Care e secretul cintaretilor din Basarabia?

Poate spiritul pozitiv moldovenesc.

Se spune ca sint mai pregatiti muzical decit cei de aici.

Intr-adevar, la Chisinau mai sint profesori din scoala sovietica veche care pun un mare accent pe cultura. Ma cunosc cu baietii de la O-Zone si cu cei de la Zdob si Zdub. Chisinaul e o familie mare, fiecare se cunoaste cu toata lumea...

De ce e mai greu sa devii artist in Basarabia decit in Romania?

Din pacate, sint multe radiouri de limba rusa, cu care nu putem sa facem nimic. Cea mai mare problema e publicul, care e influentat de muzica pe care o difuzeaza posturile rusesti. Iar cind vine cineva din Rusia, e considerat cel mai bun. Dar si artistii din Romania sint foarte apreciati. Toate concerte lor sint sold out.

Ai o iubita?

Si da, si nu. Dupa trei luni...

S-a rupt relatia?

Nu cred, dar distanta e o chestie cam delicata. E la Chisinau, studenta la coregrafie. I-am propus sa vina aici. Sper sa o faca, aici sint mai multe posibilitati.

Cum se distreaza lumea la Chisinau?

Principalul mod de distractie sint cluburile, viata de noapte e dezvoltata. Cluburile sint arhipline, se asculta club music, piesele in voga, hiturile romanesti. Oamenii stiu sa se distreze, se urca pe mese, dar nu sa faca dezordine. E o atmosfera de show, toti vor sa faca chef. Am observat ca aici lumea sta mai mult la mese, bea ceva, fumeaza. La noi, lumea e mai infocata.

Ce pasiuni extramuzicale ai?

Imi place fotbalul. Ma uit la meciurile de afara. Am tinut cu Steaua la meciurile din Champions League. Mai mult stau in casa, la tv. Imi iau DVD-uri cu filme, la care ma uit seara.

Ce muzica asculti?

Depinde de dispozitie, uneori rock, alteori clasica, dance, clubbing.

Manele?

Nu!!!!

Nici macar din curiozitate?

Am ascultat de mult, dar nu-mi plac.

Au prins la Chisinau?

Nu! Se mai aud din cind in cind, in piata. Dar in cluburi, nu exista asa ceva.

Ai cetatenie romana?

Am, Slava Domnului, de anul trecut, din iulie-august! Am obtinut-o chiar inainte de „Megastar". Daca nu o aveam, cred ca mi-ar fi fost mult mai greu. Parintii o au mai de mult si mi-a fost usor sa o obtin. Altfel, se obtine foarte greu.

Cu ce te-ai acomodat cel mai greu la Bucuresti?

Aici, lumea e altfel, ca mod de gindire, dar o sa ma obisnuiesc. E un ritm mai rapid, totul trebuie facut repede, calculat. E o aglomeratie foarte mare aici.

Ai salvat un copil de la moarte!

S-a intimplat acum trei sau patru ani. Erau valuri foarte mari la mare, toata lumea era afara din apa. Un baietel se misca in apa, cu un colac. Am vazut ca venea un val si l-ar fi inghitit, daca nu-l prindeam, in ultimul moment. Avea vreo 7 anisori. Nici nu stiu cum il chema.