FC Sevilla, detinatoarea trofeului, si Espanyol Barcelona vor juca pe 16 mai, la Glasgow, pe "Hampden Park", finala Cupei UEFA, dupa ce au trecut joi seara, in semifinalele competitiei, de Osasuna Pamplona si, respectiv, Werder Bremen. Finala Cupei U
FC Sevilla, detinatoarea trofeului, si Espanyol Barcelona vor juca pe 16 mai, la Glasgow, pe "Hampden Park", finala Cupei UEFA, dupa ce au trecut joi seara, in semifinalele competitiei, de Osasuna Pamplona si, respectiv, Werder Bremen. Finala Cupei UEFA va opune doua echipe spaniole pentru a patra oara in istoria competitiei si doua echipe din aceeasi tara pentru a zecea oara. Italia este singura tara care a mai reusit sa-si plaseze de patru ori doua echipe in finala Cupei UEFA, in timp ce Germania si Anglia au reusit cate o data acest lucru. In 1980, Germania a avut patru echipe in semifinale (Eintracht Frankfurt, Bayern Munchen, Borussia Monchengladbach si VFB Stuttgart).
FC Sevilla s-a calificat pentru a doua oara consecutiv in finala Cupei UEFA dupa ce a invins cu 2-0, pe teren propriu, pe Osasuna Pamplona, dupa 0-1 in tur. "Suntem incantati ca am ajuns in finala. Este a doua finala consecutiva pentru noi, lucru foarte greu de realizat in competitia europeana. Cred ca este o confirmare a ceea ce am reusit sa facem anul trecut si de aceea nimeni nu ar trebui sa fie surprins ca am ajuns in aceasta faza a competitiei", a declarat Juande Ramos, antrenorul Sevillei. In schimb, Jose Angel Ziganda, antrenorul Osasunei, s-a declarat mandru de jucatorii sai, despre care a spus ca se pot intoarce cu fruntea sus in Tara Bascilor, chiar daca au ratat calificarea in finala. In celalalt meci, Espanyol s-a impus si in Germania, 2-1 cu Werder, dupa 3-0 la Barcelona. "Werder a fost mai buna cu 11 oameni, iar apoi chiar si cu 10 (n.r. - Klose a fost eliminat in minutul 19). Insa am avut o repriza secunda buna si lucrurile au inceput sa mearga asa cum doream, mai ales dupa golul egalizator", a precizat Ernesto Valverde, antrenorul lui Espanyol. "Am fost invinsi din cauza greselilor noastre. Porneam dintr-o postura neplacuta, din cauza rezultatului din prima mansa, si totusi am avut un start perfect, inscriind devreme un gol la care am sperat. Parerea mea este ca eliminarea lui Klose a fost decisiva", a spus Thomas Schaaf, tehnicianul lui Werder. (MIG)
CUPA UEFA
SEMIFINALE (RETUR)
l Rezultate si marcatori
FC SEVILLA - OSASUNA PAMPLONA
2-0 (1-0)
Luis Fabiano 37, Renato 53
In tur: Osasuna - Sevilla 1-0
WERDER BREMEN - ESPANYOL BARCELONA 1-2 (1-0)
Almeida 4 / Coro 50, Lacruz 60
In tur: Espanyol - Werder 3-0
* finala se joaca pe 16 mai, la Glasgow


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.