Ca sa revenim asupra tuturor relelor "Vulpii" nu ne-ar ajunge nu spatiul acesta, ci intregul ziar. Reporterii ZIUA au devoalat intentia lui Cristian David de a-l numi in locul lui Ardelean pe Marian Santion, cel "auto-demis" de Vasile Blaga in urma c
Ca sa revenim asupra tuturor relelor "Vulpii" nu ne-ar ajunge nu spatiul acesta, ci intregul ziar. Reporterii ZIUA au devoalat intentia lui Cristian David de a-l numi in locul lui Ardelean pe Marian Santion, cel "auto-demis" de Vasile Blaga in urma cu aproximativ doua luni. Santion, fost sef al Directiei Generale Anticoruptie l-a acuzat pe Blaga ca a intervenit in anchetele acestui departament, canalizandu-i, sau chiar ingradindu-i investigatiile. Santion era detasat de DIICOT (din Parchetul General) la DGA, un om care nu era inrolat in sistemul MAI. Tocmai de aceea a si fost o nuca tare pentru Blaga, dar si un adversar de temut al lui Virgil Ardelean... In fapt, DGA a fost asimilata de presa ca un alt serviciu secret al Internelor, ce urmarea fapte de Coruptie. Pana la infiintarea departamentului lui Santion, "Vulpea" se ocupa de acest sector de "cascaval". Era firesc ca Ardelean sa sara ca ars cand i s-a luat controlul asupra "coruptilor", iar domeniul "spagi" si-a gasit un nou stapan. Santion a trecut si el la atac, iar opinia publica a asistat la o noua rafuiala interna a serviciilor secrete, mult prea numeroase in Romania.
Ieri, insa, Marian a fost numit consilier principal al ministrului de Interne. A primit si aprobarea de la CSM de a fi redetasat la MAI. Cand Cristian David a fost intrebat de jurnalisti daca intentioneaza sa-l puna din nou in functie, la DGA, pe Marian Santion, ministrul a raspuns ca este si aceasta o posibilitate, dar ca se pot gasi si alte functii, mai importante. Este evident ca pentru Santion se pregateste postul "Vulpii". Pe pariu?!
Daca Santion va ajunge sef al UM0962 pe Ardelean il asteapta zile negre. Pentru ca Santion se va interesa in primul rand de mismasurile "Vulpii", de toate manevrele pe care acesta le-a pus la cale, mai ales cu tandemul Basescu-Blaga, in detrimentul fostilor parteneri de Alianta. Iar Santion, ca procuror, stie, in primul rand, sa administreze probe. Probe pe care le poate folosi, sau nu. Depinde de noii sefi ai lui Santion. Depinde de probe. Depinde de multe, caci in Romania ne-am obisnuit deja cu "independenta" serviciilor. Sa nu uitam ca puterea interimara intentioneaza sa numeasca si noul sef al SIE (intr-o viitoare sedinta a CSAT, pana in referendum), ca si dezbaterea in Parlament si promulgarea Legilor Sigurantei Nationale. Miza este foarte mare: trecerea serviciilor, de sub controlul Cotrocenilor lui Basescu sub tutela Guvernului. Iar intoarcerea lui Santion la Interne este primul act din "mise en scene".
Si, totusi, sa-i dam si "Vulpii" ce-i apartine. Nu ne-ar mira - desi mentinem pariul cu cititorii - ca Ardelean sa scoata vreun dosar din maneca care sa calmeze avantul ministrului David si sa-l lase bouche-bee pe Santion. Si sa aflam ca "Vulpea" mai ramane la UM0962 pentru inca un mandat. Dac-o face si p-asta, jur sa nu mai comentez nimic de Ardelean. Ar insemna ca merita postul si gata!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.