"Noi consideram ca au mai ramas foarte multe de facut in Irak. Am fi dorit ca Romania sa ramana alaturi de noi, dar intelegem ca este vorba de decizia unei tari suverane si Romania poate face cum doreste in aceasta privinta", a spus ambasadorul SUA l
"Noi consideram ca au mai ramas foarte multe de facut in Irak. Am fi dorit ca Romania sa ramana alaturi de noi, dar intelegem ca este vorba de decizia unei tari suverane si Romania poate face cum doreste in aceasta privinta", a spus ambasadorul SUA la Bucuresti. El a subliniat ca Statele Unite sunt recunoscatoare pentru sprijinul oferit, pana in prezent, de Romania in Irak, dar si in alte tari precum Afganistan si a subliniat ca Parteneriatul strategic romano-american va fi continuat. Primul-ministru Calin Popescu Tariceanu a reiterat faptul ca pozitia in ceea ce priveste retragerea trupelor romanesti din Irak nu s-a schimbat. La randul sau, ministrul Apararii, Teodor Melescanu, a subliniat ca este vorba despre stabilirea, de comun acord cu partenerii americani, a unui calendar de retragere a trupelor romanesti, fara a afecta insa dispozitivele Coalitiei internationale. "Noi am pornit de la punctul de vedere potrivit caruia pe masura ce trupele romanesti vor indeplini actiunile, inclusiv in zona de sud, dorim stabilirea unui calendar cu SUA, fara a afecta dispozitivul normal", a spus Melescanu. (G.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.