Mihaela Horeanu, studenta din Iasi acuzata ca a omorit un om de afaceri botosanean, impreuna cu trei colegi, a relatat in fata anchetatorilor versiunea ei asupra crimei.

Tinara nu a negat fapta, insa a lasat sa se inteleaga ca principalul responsabil ar fi prietenul ei, Vlad Scurtu. Pe afaceristul Daniel Mancas l-a cunoscut anul trecut, prin intermediul Internetului, pe un site, neogen.ro, dar dupa ce il cunoscuse pe Vlad, care se mutase deja la ea. „A venit Mancas la mine in repetate rinduri cu flori, cu cadouri, convorbiri telefonice de mai multe ori pe zi, fapt care l-a deranjat pe Vlad. (...) Si s-a hotarit el, asa ca, daca tot ma iubeste atit de mult pe mine, trebuie sa plateasca ceva’’ (Mancas - n.r.).

Tinara sustine ca, in februarie anul acesta, Vlad Scurtu i-a cerut sa-l cheme pe Daniel Mancas la ei acasa. „A urmat ce a urmat. Vlad, spray-ul paralizant si cutitul. Cutitul meu de bucatarie, luat de la un magazin «totul la 38.000 de lei», stiti, de ala cu doua deschideri", le-a povestit Horeanu anchetatorilor. De fata ar fi fost si unul dintre complici, studentul Dan Braescu. „Dan, ca viitor medic, e foarte slab. Imediat ce a intrat in camera a inceput sa verse. Am varsat si eu, ca mirosea urit, a cadavru", a spus fata. Din depozitia fetei mai reiese faptul ca Braescu si Stan nu au fost singurii complici. „Am sunat-o pe sora mea. I-am cerut o lopata, i-am spus de ce, am luat lopata. Sora mea e infiata si ea. Citeva zile mai tirziu am trecut si i-am lasat lopata. Nu am folosit-o", a marturisit Mihaela Horeanu. Cadavrul omului de afaceri a fost ingropat intr-o comuna suceveana si descoperit dupa aproape trei luni, cind tinerii si-au recunoscut fapta.

La Curtea de Apel Iasi se va judeca astazi recursul facut de procurorii ieseni la mandatul de arestare al Mihaelei Horeanu, care, dintr-un viciu de procedura, este cercetata in libertate. Alaturi de ea mai sint anchetati in acest caz studentii Vlad Scurtu (ca autor), Dan Braescu si Alexandru Stan (ca si complici).