Furnizorul austriac de servicii poatale Österreichische Post AG va aloca jumatate de miliard de euro pentru expansiune, din care 80 de milioane sunt repartizati pentru cumpararea de companii de curierat in Romania, Bulgaria ai Ucraina, potrivit editiei de joi a cotidianului vienez Die Presse.
Directorul Anton Wais a precizat ca Österreichische Post a alocat 80 de milioane euro pentru extinderea in Europa de Est, 150 milioane euro pentru Europa Occidentala ai 120 de milioane euro pentru companii care pot oferi expertiza tehnologica. Oficialul a mai spus ca Österreichische Post va continua sa se extinda pe pietele de niaa, insa va evita competitia cu operatori foarte mari precum TNT sau DHL.
Wais a precizat ca Romania, Bulgaria ai Ucraina vor fi urmatoarele tinte de expansiune ale companiei, insa Poata Austriaca nu are de gand in faza initiala sa investeasca in operatorii poatali nationali ai tarilor unde va intra.
Österreichische Post a luat fiinta in 1999, are 25.000 de nagajati ai ofera servicii de livrare a coletelor, gestionand ai servicii financiare in colaborare cu partenerul sau Postsparkasse. Sediul central este in Viena, iar pe teritoriul tarii are 1.300 de oficii.
Österreichische Post a anuntat recent ca achizitionat doua companii de curierat din Ungaria, pentru o suma care nu a fost facuta publica.