CSM a aprobat ieri revenirea fostului sef al DGA la Ministerul Internelor si Reformei Administrative.

Functia pe care o va ocupa de luni procurorul Marian Sintion este de consilier al ministrului Cristian David pe probleme de prevenire si combatere a coruptiei. Din aceasta pozitie, Sintion va monitoriza activitatea Directiei Generale Anticoruptie (DGA), institutia pe care a condus-o pina in martie anul acesta, si va fi in masura sa trimita sugestii ministrului.

Aflat ieri la CSM, Sintion a marturisit ca dupa experienta dobindita la conducerea DGA si-a dorit revenirea in fruntea institutiei, dar decizia ii apartine ministrului Internelor, Cristian David. Marian Sintion a demisionat, pe 6 martie, de la conducerea DGA si a acuzat ca au fost facute presiuni asupra sa pentru a opri anchete care-i vizeaza pe sefii Politiei Romane. Printre cei acuzati de presiuni s-a aflat inclusiv fostul ministru Vasile Blaga.

Fostul sef al DGA a mai anuntat ieri ca „voi solicita ministrului sa desecretizeze raportul pe care l-am inaintat lui Vasile Blaga", lasat dupa plecarea sa. Procurorul general, Laura Kövesi, a fost singura care a avut obiectii legate de detasarea lui Sintion, dar nu legate de persoana lui, ci pentru ca 67 de procurori sint deja detasati din Parchetul General catre alte institutii.

O alta tema de discutie lansata de Marian Sintion la momentul demisiei, a fost reluata ieri la CSM, procurorul exprimindu-si nedumerirea ca, desi a trimis, inca de la sfirsitul anului 2005, „dosare grele" la DNA, care privesc coruptia in Ministerul de Interne, institutia condusa de Daniel Morar nu a inceput urmarirea penala in nici unul din aceste cazuri.