Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, ieri, cu unanimitate de voturi, admiterea transferului procurorului Marian Sintion de la DIICOT la Ministerul Internelor si Reformei Administrative, incepand cu data de 7
Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, ieri, cu unanimitate de voturi, admiterea transferului procurorului Marian Sintion de la DIICOT la Ministerul Internelor si Reformei Administrative, incepand cu data de 7 mai.
Procurorul Santion va ocupa functia de consilier al ministrului Cristian David pentru transparenta si monitorizare a activitatilor parteneriale din sfera prevenirii coruptiei interne. Santion ceruse sa fie detasat de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) din Parchetul instantei supreme, la Directia Generala Anticoruptie din Ministerul Internelor si Reformei Administrative, la doua luni de la demisia sa de la conducerea DGA, in timpul ministeriatului democratului Vasile Blaga. Ministrul Cristian David a declarat, intr-o conferinta de presa din 27 aprilie, ca procurorul Marian Santion s-ar putea intoarce la conducerea Directiei Generale Anticoruptie. "Este o posibilitate. Multe lucruri se pot intampla. In orice caz, chestiunea pe care noi dorim sa o realizam este sa avem o structura eficienta si eficace de combatere a coruptiei", a raspuns Cristian David unei interpelari privind posibilitatea reintoarcerii procurorului Santion la conducerea DGA. De asemenea, David a mai spus ca activitatea DGA trebuie judecata in functie de performante si "evident ca acestea trebuie studiate si analizate la nivelul Colegiului MIRA". (O.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.