Spaniolii si turcii vor construi zeci de mii de locuinte in localitatea Stefanestii de Jos din nordul Capitalei. Vor fi atit vile, cit si blocuri. Investitiile sint consistente.In zonele incercuite se vor construi ansambluri
rezidentiale: investitia spaniola (cu linie continua)
si cea a turcilor (linie intrerupta) Marile dezvoltari imobiliare se muta din Bucuresti in localitatile din judetul Ilfov. Investitii imobiliare de miliarde de euro sint anuntate in localitatea Stefanestii de Jos. Despre una dintre ele, cea a companiei spaniole Fadesa, se stia de citeva luni. Daca atunci inca nu se stabilisera toate detaliile, in prezent deja aceasta este o certitudine, deoarece, din punctul de vedere al autorizatiilor, totul este gata. Al doilea proiect apartine unui investitor turc, prin SC Opus Project and Development. In momentul in care cele doua proiecte se vor concretiza, localitatea va putea sa devina fara probleme un oras cu zeci de mii de locuitori. Anunturile legate de dezvoltarea infrastructurii rutiere face ca developerii sa nu mai fie reticenti fata de aceste zone. De asemenea, preturile mari ale terenurilor din Capitala ii determina pe investitori sa se orienteze catre zone in care preturile sint accesibile si ofera o marja mai mare de profit. Un proiect gigant pregateste compania imobiliara Fadesa. Conform anuntului facut de aceasta, pe o suprafata de peste 640.000 de metri patrati se vor construi 12.000 de locuinte. Investitia totala pentru acest proiect se va ridica, la momentul respectiv, la 850 de milioane de euro. Intre timp, planurile spaniolilor s-au schimbat. S-a aprobat proiectul, va fi un cartier cu locuinte individuale si blocuri, iar in mijloc un centru de afaceri. Vor fi 15.000 de unitati locative", spune Anghel Rababoc, primarul localitatii Stefanestii de Jos. Acesta se va afla pe malul apei care traverseaza comuna, in partea dinspre localitatea Afumati. Pe piata imobiliara s-a vorbit despre faptul ca fostul mare fotbalist Gheorghe Popescu a fost printre cei care s-au ocupat de achizitionarea terenului. Nu vreau sa vorbesc despre afacerile mele. Sint in businessul imobiliar, dar nu vreau sa vorbesc despre asta", a spus Gheorghe Popescu. In cazul proiectului dezvoltat de Fadesa, se vorbeste deja despre intentia unor cetateni spanoli de a rezerva locuinte in acest ansamblu rezidential. In conditiile in care, din punct de vedere legal, totul este gata, este de asteptat ca lucrarile sa inceapa in scurt timp.

Mare se anunta si proiectul investitorului turc. Si acesta se va dezvolta tot pe malul apei, insa de aceasta data pe portiunea dinspre localitatea Tunari. Va fi un proiect cu peste un milion de metri patrati construiti", spune primarul localitatii. Proiectul se va intinde pe o suprafata de 100 de hectare. Nu se stie exact cuantumul investitiei, insa pe piata se vorbeste de sume de peste un miliard de euro. In acest caz se vorbeste despre locuinte pentru 30.000 de persoane, care vor intra pe piata in urmatorii ani. Primarul localitatii Stefanestii de Jos spune ca noile cartiere se vor dovedi atractive pentru cetateni, in conditiile in care vor oferi tot confortul dorit.

Faptul ca zonele din jurul Bucurestiului se dovedesc tot mai atractive este demonstrat de stirea ca o alta investitie anuntata recent se va derula tot intr-o astfel de zona. Astfel, fostul primar al sectorului 1 George Padure a anuntat ca Star Proiect Development, companie la care este actionar, va investi 250 de milioane de euro intr-un ansamblu rezidential cu 1.700 de apartamente, situat in zona lacului Plumbuita. Acesta spune ca oferta va fi destinata clasei medii, ca si in cazul altor proiecte pe care le va derula.