Aceasta va fi tema conferintei pe care jurnalistul o va sustine pe 6 mai, la ora 11.00, la sala Atelier a Teatrului National.

Nu cu foarte mult timp in urma, ziarele au scris inflamate despre dezvaluirile pe care jurnalistul Ne
Aceasta va fi tema conferintei pe care jurnalistul o va sustine pe 6 mai, la ora 11.00, la sala Atelier a Teatrului National.

Nu cu foarte mult timp in urma, ziarele au scris inflamate despre dezvaluirile pe care jurnalistul Neculai Constantin Munteanu le-a facut in serialul-confesiune de la postul Radio Europa Libera. Acuzat ca a fost informator al Securitatii, N.C. Munteanu isi va lansa cartea "Ultimii sapte ani de acasa. Un ziarist in dosarele Securitatii", conceputa ca un raspuns la materialele publicate in presa, dar si ca un demers de reintregire a unui "puzzle" personal, dar si social si politic. Lansarea volumului sau, ce va aparea la Editura Curtea Veche, are loc pe 7 mai, la ora 13.30, la sediul Grupului pentru Dialog Social si va fi precedata de conferinta pe care autorul o va sustine duminica la TNB. Si cum intregul subiect este unul polemic, lansarea propriu-zisa a cartii va fi integrata intr-o dezbatere, la care vor participa Germina Nagat, de la CNSAS, si generalul Dan Voinea, de la Parchetul Militar. Doina Jela, cea care s-a ocupat de ingrijirea volumului, a declarat pentru NewsIn: "Am reprodus aici documentele aflate in cele doua dosare existente pe numele lui NCM, in arhivele CNSAS, demontind mecanismul prin care s-a produs falsificarea si punind astfel in garda impotriva oricarei informatii care provine din sordidele laboratoare ale politiei romanesti".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.