Acum doi ani, la Istanbul, "cormoranii" castigau trofeul in fata "diavolilor", dupa cea mai spectaculoasa rasturnare de scor din istoria finalelor. Milan a avut 3-0 la pauza, Liverpool a egalat, 3-3, si s-a impus la loviturile de departajare! Acum, d
Acum doi ani, la Istanbul, "cormoranii" castigau trofeul in fata "diavolilor", dupa cea mai spectaculoasa rasturnare de scor din istoria finalelor. Milan a avut 3-0 la pauza, Liverpool a egalat, 3-3, si s-a impus la loviturile de departajare! Acum, dupa ce Liverpool s-a calificat in finala marti seara, dupa ce a trecut de Chelsea (0-1 in tur, 1-0 in retur, 4-1 la loviturile de departajare), Milan a ajuns in ultimul act miercuri seara, dupa un magnific 3-0 pe "San Siro" cu Manchester. Astfel, pe 23 mai, la Atena, pe "Olimpico", finala-revansa: AC Milan - Liverpool FC!
"Sa iti vezi echipa jucand cum am facut-o noi in prima repriza e visul oricarui antrenor. In primele 45 de minute am jucat un fotbal perfect. Ne-am cladit victoria pe un start foarte bun. Este o mare bucurie, mai ales avand in vedere modul in care a inceput aceasta aventura", a spus Ancelotti, antrenorul lui Milan, care considera ca finala cu Liverpool va fi "un meci fascinant". Patronul lui AC Milan, Silvio Berlusconi, a declarat ca acum echipa italiana are sansa de a lua cupa "cedata englezilor in 2005". "Sezonul a inceput intr-un mod mai degraba negativ. Cu penalizarea (n.r. - opt puncte in campionat ca urmare a scandalului meciurilor trucate), simteam greutatea unei mari nedreptati. Nu am facut nimic ilegal sau in neregula. Apoi, nesansa s-a abatut asupra noastra cu accidentarile si parea chiar ca arbitrii erau orientati impotriva noastra. Apoi, Milan si-a amintit misiunea sa: sa fie mai puternic decat nesansa, mai puternica decat invidia si decat injustitia", a spus Berlusconi. "Finala cu Liverpool va fi un meci frumos, unic. Sper insa ca deznodamantul va fi diferit de cel de la finala din 2005", a spus Kaka (foto). De partea cealalta, Alex Ferguson, managerul lui Manchester United, considera ca diferenta cea mai mare la partida de miercuri seara a constat in nivelul de experienta. "Evident ca suntem dezamagiti. Milan a fost mai bine pregatita fizic pentru acest meci si am primit doua goluri destul de usor. Diferenta cea mai mare a constat in nivelul de experienta si aceasta se castiga pastrand aceeasi echipa mai multi ani, cum a facut-o Milan", a spus Ferguson. (MIG)
AC MILAN - MANCHESTER
3-0 (2-0)
Au marcat: KAKA (11), SEEDORF (30), GILARDINO (78).
Stadion: "San Siro"; spectatori: 70.000.
MILAN: Dida - Oddo, Nesta, Kaladze, Jankulovski - Gattuso (84 Cafu), Pirlo, Ambrosini - Seedorf - Kaka (86 Favalli), Inzaghi (67 Gilardino). Antrenor: C. Ancelotti.
MANCHESTER: Van der Sar - O'Shea (77 Saha), Brown, Vidic, Heinze - Fletcher, Scholes, Carrick - C. Ronaldo, Rooney, Giggs. Manager: A. Ferguson.
Cartonase galbene: Ambrosini (75), Gattuso (81) / C. Ronaldo (84).
Au arbitrat: F. De Bleeckere - P. Hermans, M. Simons (toti din Belgia)
In tur: Manchester - Milan 3-2.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.