Liderul PSD Mircea Geoana a inceput sa maraie la premierul Calin Popescu Tariceanu, contrazicandu-l vehement pe seful Guvernului. Geoana a precizat ieri ca PSD este impotriva infiintarii Fondului Proprietatea, care urmeaza sa fie constituit, dupa
Liderul PSD Mircea Geoana a inceput sa maraie la premierul Calin Popescu Tariceanu, contrazicandu-l vehement pe seful Guvernului. Geoana a precizat ieri ca PSD este impotriva infiintarii Fondului Proprietatea, care urmeaza sa fie constituit, dupa cum a anuntat Guvernul, printr-o Ordonanta de Urgenta. Liderii PSD si PNL s-au mai intepat si in problema retragerii trupelor din Irak, dar si referitor la posibile schimbari in Guvern, idee lansata cu doua saptamani in urma de liderul PSD si negata categoric de premier.
Liderul PSD Mircea Geoana a aratat ieri ca partidul pe care il conduce este impotriva infiintarii Fondului Proprietatea, comentand totodata ca Guvernul ar face o greseala daca ar incerca sa infiinteze acest Fond printr-o ordonanta de urgenta. "PSD este impotriva infiintarii Fondului Proprietatea. Cred ca Guvernul ar face o greseala mare incercand sa vina prin ordonanta de urgenta in loc sa vina cu acest Fond in Parlament", a declarat Geoana.
"Suntem pentru recompensarea fostilor proprietari, dar nu suntem de acord cu crearea unui fond speculativ care risca sa duca inspre un numar foarte mic de speculanti la bursa sute de milioane, poate miliarde de euro din avutia nationala", a mai comentat Geoana. Reactia liderului PSD a venit dupa ce ministrul Economiei Varujan Vosganian a aratat ca si-a propus sa introduca in Pralament, pana la 20 mai, ordonanta de modificare a legislatiei privind Fondul.
Schimbarea Guvernului, "la alegeri"
Pe de alta parte, liderul PSD a avertizat, in urma cu doua saptamani, ca "va veni" o schimbare de Guvern, momentul si conditiile in care se va produce aceasta urmand a fi decise la timpul potrivit. "Va veni o schimbare de Guvern. Cat de repede, in ce conditii, vom vedea la momentul potrivit. Deocamdata, avem referendum de demitere a fostului presedinte Basescu si ne concentram pe acest subiect", a spus Geoana. Imediat, premierul a replicat, sustinand ca intotdeauna este nevoie de o schimbare, dar ca inlocuirea Guvernului se face la alegeri. "Intotdeauna este nevoie de o schimbare. La alegeri se face schimbarea Guvernului", a insistat Tariceanu.
Retragerea trupelor -motiv de disputa
Mircea Geoana l-a mai contrazis pe premier si cand a venit vorba despre retragerea trupelor romanesti din Irak. Aflat la Cotroceni, la o discutie cu presedintele interimar Nicolae Vacaroiu, Tariceanu a spus in urma cu o saptamana ca retragerea trupelor din Irak va fi inclusa pe ordinea de zi a viitoarei sedinte a CSAT. A doua zi, Mircea Geoana a raspuns ca nu este momentul oportun pentru a discuta acest subiect. "Vreau sa descurajez orice incercare din partea Guvernului sau altor forte politice de a schimba in mod dramatic elementele de predictibilitate din zona de politica externa romaneasca. Nu cred ca acum este momentul sa discutam de retragerea trupelor din Irak, intr-o situatie atat de incandescenta", a concluzionat Geoana.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.