Colegiul CNSAS a gasit drept neconvingatoare dovezile depuse de Partidul Conservator privind relatia lui Traian Basescu cu Securitatea.

Probele depuse saptamina trecuta de Partidul Conservator, prin avocatul Sergiu Andon, constau, potrivit unor surse din CNSAS, intr-un interviu. Membrii Colegiului l-au analizat si vor trimite in scris Partidului Conservator punctul de vedere asupra probei, insuficienta, se pare, pentru a-i da lui Traian Basescu verdictul de politie politica. Conservatorii nu sint la primul esec de acest fel. Anul trecut, Sergiu Andon a sustinut ca unul dintre membrii Colegiului a fost informator sub numele de cod „Dominic". Pina ieri nu a adus insa nici o dovada in acest sens. „Dupa ce se incheie procesul lui Dan Voiculescu, voi merge cu ziaristul care mi-a oferit aceasta informatie la un alt membru al Colegiului decit «Dominic» si acesta va face ce va considera de cuviinta cu informatia", spune Sergiu Andon.

Tot ieri a fost la CNSAS si Serban Mihailescu, pentru a fi audiat dupa contestatia facuta impotriva deciziei de politie politica. In urma audierii, Colegiul a mentinut verdictul, care poate fi atacat la Curtea de Apel.