Romania mai are de asteptat cel putin un an si jumatate pina sa aiba un nou candidat la structurile de conducere ale CIO.

Stringeri de mina calduroase si, eventual, promisiuni - cam la asta se rezuma, deocamdata, relatia CIO-COSR. La alegerile pentru membrii CIO, ce se vor organiza in luna iulie, in Guatemala, romanii nu se regasesc pe lista.

La propunerea presedintelui CIO, Jacques Rogge, printesa Iordaniei Haya bint al-Hussein, presedinte al Federatiei Internationale Ecvestre, elvetianul Patrick Baumann, secretar general al forului international de baschet, Andres Botero, presedintele Comitetului Olimpic Columbian, si Rita Subowo, seful forului olimpic din Indonezia, se vor alatura celorlalti 111 membri ai CIO. „Deocamdata nu am depus nici o candidatura. Nu vrem sa ne grabim, vrem sa parcurgem toate etapele pentru a ajunge la un rezultat firesc. Dupa Beijing ne vom bate pentru un loc in CIO", a spus secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu.

Dupa disparitia lui Alexandru Siperco, in 1998, Romania a pierdut contactul cu loja olimpica internationala. Desi la usa CIO „au batut" de doua ori Ion Tiriac si, mai apoi, Nadia Comaneci, aceasta a ramas inchisa. Pentru urmatoarele alegeri, COSR pregateste candidatura actualului presedinte, Octavian Morariu. Raceala fata de romani este cauzata si de faptul ca nostru membru in Comitetul Executiv, Alexandru Siperco, a fost prins ca a luat mita pentru votul acordat orasului Sydney la organizarea JO 2000.