Patronul Rapidului, George Copos, a declarat, intr-un interviu acordat agentiei NewsIn, ca LPF si FRF nu vor sa intervina in rezolvarea problemelor din fotbalului romanesc si ca patronul Stelei, Gigi Becali, este creatorul obiceiului de a-i motiva pe adversarii rivalelor din Liga I.

Domnule Copos, se vehiculeaza ca ati dori sa adoptati in Giulesti modelul scandinav, cu doi antrenori. Cine va face echipa cu Razvan Lucescu? Credeti ca Razvan ar accepta sa isi imparta responsabilitatile si atributiile cu cineva?

Categoric nu va fi vorba de un astfel de model si nu am declarat niciodata asa ceva. Deocamdata, campionatul este in plina desfasurare, Razvan Lucescu este antrenorul Rapidului, iar obiectivele noastre ram"n c"stigarea Cupei Romaniei si a locului doi in clasamentul final al Ligii I.

Ati spus ca i-ati propus lui Razvan prelungirea contractului pe inca trei ani si o remuneratie de 200.000 euro anual. Ce raspuns v-a dat? Ar fi un soc pentru dumneavoastra o eventuala plecare a lui Razvan din Giulesti?

Ultima discutie dintre noi cu privire la contractul lui Razvan a fost cu ocazia meciului de le Timisoara, c"nd am jucat in Cupa Romaniei. Despre raspunsul pe care l-a dat va trebui sa-l intrebati pe el. Iar in ceea ce priveste o eventuala plecare a lui, noi nu ne-o dorim deloc.

Luati in calcul numirea unui antrenor strain in cazul unui refuz al lui Razvan Lucescu?

Luam in calcul orice varianta care poate asigura mersul ascendent al echipei in competitiile care urmeaza dupa incheierea acestui campionat.

Patronul Stelei, Gigi Becali, a spus ca are informatii ca Unirea Urziceni va fi stimulata cu 150.000 de dolari pentru meciul dintre cele doua echipe, suger"nd ca l-ati fi delegat pe Gigi Netoiu, un apropiat al lui Dumitru Bucsaru, sa ii anunte pe cei de la Urziceni.

Gigi Becali a creat in fotbalul romanesc o scoala care se numeste scoala alergatului dupa fotbalisti prin oras cu plasele cu bani. Din pacate pentru el, eu refuz sa fac parte din aceasta scoala. Rapid a castigat toate punctele numai pe teren; din pacate, a si pierdut multe puncte chiar in ultimele secunde ale unor meciuri pe care le avea in mana.

Ce parere aveti de pasivitatea LPF si a FRF in problema premierii adversarilor contracandidatelor. Presedintele Ligii, Dumitru Dragomir, chiar se amuza spunand ca fara declaratiile lui Gigi Becali, fotbalul ar fi fad. Ar trebui cele doua foruri sa se implice si sa remedieze aceste aspecte?

De ce sa se implice? De ce sa n-avem circ in loc de fotbal? Ca doar este stiut ca LPF si FRF au menirea sa chibiteze de pe margini, nu sa reglementeze si sa tina sub control ceea ce se intampla in fotbalul romanesc. La urma urmei, fotbalul nu este altceva decat expresia intregii vieti sociale din Romania.

CFR Cluj a trimis trei jucatori la echipa de juniori banuindu-i ca nu si-au aparat corect sansele in meciul cu Steaua. Comisiile abilitate ar trebui sa se autosesizeze si sa investigheze acest caz?

Eu nu stiu toate detaliile, asa cum le stie conducerea clubului clujean, prin urmare nu pot sa formulez o opinie autorizata.

Va fi mai usor pentru Rapid, la Cluj, in aceste conditii?

Tare mult mi-as dori sa fie mai usor, dar ma tem ca nu va fi. CFR Cluj isi va apara sansele la fel de indarjit cum ni le vom apara si noi pe ale noastre. Dar avem o echipa foarte buna, care, daca va sti sa-si joace atuurile cu inteligenta, cu siguranta va castiga acest meci.

: Dani Coman va lipsi cel putin doua saptamani, iar Edel si Marinescu nu par sa aiba capacitatea de a-l suplini in meciurile importante. Ati spus ca regretati plecarea lui Dolha, dar si ca va ganditi la aducerea unui portar de valoare in pauza competitionala. Poate fi Dolha acesta?

In opinia mea, Dani Coman este la ora actuala cel mai bun portar din Romania. De asemenea, cred in continuare in Edel, care poate fi un portar foarte bun. Dar, in ceea ce priveste alcatuirea echipei si transferurile de jucatori, trebuie sa tinem seama in primul rand de propunerile conducerii tehnice. Vom lua o decizie impreuna cu conducerea tehnica. Deocamdata, e prematur sa facem anunturi, atata timp cat n-avem o decizie agreata de toti cei care trebuie sa se implice in bunul mers al echipei.

: Ati mai spus ca va doriti un fundas stanga cu viteza. Nu ati fost multumit de prestatia lui Perja pe acest post? In vara ii expira contractul, ii veti propune prelungirea lui?

Vom discuta la timpul potrivit. Perja are valoarea lui, pe care nu i-o poate nega nimeni, iar eu doresc ca el sa ram"na in continuare la Rapid.

In cazul in care Rapidul isi va indeplini obiectivul, clasarea pe locul 2, pe cine ati lua pe yachtul dumneavoastra in vacanta?

Eu am un velier conceput pentru participarea la regate, nu un yacht, iar acesta ofera niste conditii „spartane", nu are nici cine stie ce confort, nici spatii de lux; are in schimb doua vele foarte puternice, care ii permit sa atinga viteze de peste 10 noduri pe ora. Daca Rapidul si-ar indeplini obiectivul clasarii pe locul 2, as mai inchiria un yacht, astfel incit sa pot lua toata echipa, cu antrenori, cu presedintele clubului, cu personalul tehnic cu tot.