Cei din jur, in loc sa-l mustre, il incurajeaza zgomotos pe hartuitor, cu iluzia ca astfel participa prin procura la excesul lui de virilitate. Cu cat un barbat are la activ mai multe asemenea ispravi, cu atat amicii il socot mai indreptatit la titlu
Cei din jur, in loc sa-l mustre, il incurajeaza zgomotos pe hartuitor, cu iluzia ca astfel participa prin procura la excesul lui de virilitate. Cu cat un barbat are la activ mai multe asemenea ispravi, cu atat amicii il socot mai indreptatit la titlul de "cel mai tare din parcare". Iar femeile, inghesuite cu subinteles in autobuze sau ciupite de posterior de cate un client, un maistru, un sef oricat de marunt, tac si inghit, fiindca, atunci cand se plang de asemenea nedorite omagii, sunt luate in ras: "lasa, draga, ca doar nu te-a violat!", daca nu si mai rau, "vrabia malai viseaza". Aveam un coleg care, daca ii erau respinse avansurile, striga in gura mare: "ce-ai cucoana, nu ti-e rusine sa te dai la mine?"
Eroarea parlamentului in suspendarea presedintelui Basescu este de a fi confundat hartuirea cu siluirea. Evident, una e sa explorezi cu prea multa indrazneala anatomia "sfintei constitutiuni" si alta - sa o parasesti, rusinata, eventual si cu un prunc nedorit in brate. Curtea Constitutionala a decis ca Traian Basescu nu s-a facut vinovat de violarea constitutiei, dar nimeni nu poate nega voioasa ei hartuire. Din cand in cand, cu aceeasi rea-credinta glumeata care il anima si pe fostul meu coleg, mai si striga "ce te dai la mine, madam?", in aplauzele entuziaste ale galeriei, care nu are nici cea mai mica indoiala ca madama in cauza si-a cautat-o cu lumanarea.
Iar reaparitia triumfala a inlocuitorilor - deocamdata de presedinte, in persoana dlui Vacaroiu, acest nechezol pe care il speram epuizat, dar sa nu-l uitam pe dl. Iliescu, "salutare, umbra veche", savurandu-si din umbra efemera victorie - desavarseste scandalul provocat de ralierea damnatei majoritati, 322, la nefericita cenzura a PSD. Devine aproape firesc, in atmosfera incinsa de cultura macho si de solidaritatea ancestrala cu baiatul glumet care inghesuie nitel o gagica, ca GDS sa fraternizeze cu dnii Silvian Ionescu si Dorin Cocos si sa bea Bruderschaft cu generalul Talpes. in loc sa-i aplice, echidistant, si idolului lor suspendat principiul pe care il aplica cu justa manie PNL-ului, "cin-se-aseamana, se aduna", martorii lui Basescu isi spun, iar si iar, fara sa ia seama la fosgaiala din jurul eroului lor, basmul despre Traian Fat Frumos in lupta cu balaurii. Adera neconditionat la hartuiala, nu vad, sau se prefac ca nu vad, nici ce apara, si nici in compania cui. Se fac ca uita cat datoreaza cruciadele anti-comuniste si anti-securiste initiativelor liberale - personal primulu-ministru Tariceanu - de infiintare a Instututului pentru studierea crimelor comunismului (fara de care, pun pariu, comisia Tismaneanu n-ar fi existat niciodata), ce fel de legi ale sigurantei nationale sustine presedintele si in ce masura opozitia PNL fata de excesele acestor legi i-a provocat mania justitiara.
Nu era musai ca dl. Basescu sa fie suspendat. Ignorand pulsiunile masei si ameteala pe care feromonii puterii o induc elitei, antipaticii cenzori ai dlui Basescu nu par sa fi anticipat ca, atragand atentia asupra multelor lui ciupeli si glume in doi peri, ii consolideaza doar gloria de a fi "cel mai tare din parcare".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.